Naslovna / Vijesti / Društvo / Održana Centralna javna rasprava o nacrtu Odluke o održavanju čistoće

Održana Centralna javna rasprava o nacrtu Odluke o održavanju čistoće

Na Centralnoj javnoj raspravi o nacrtu Odluke o održavanju čistoće bilo je više riječi o cijenama usluga Čistoće nego o samoj odluci.

Vukoman Marić je kazao da je za  njegovo preduzeće osam hiljada evra godišnje za usluge održavanja ćistoće mnogo. Marić je prigovorio  da je opština Pljevlja požurila sa  primjenom novih zakonskih rješenja.

Predrag Cvijović je istakao da privreda ne može  izdržati  velike namete. Cvijović je kazao da su visoke cijene usluga Čistoće za pravna lica nastavak prakse iz ranijeg vremena i da nije prihvatljivo da jedno preduzeće plaća ovu komunalnu uslugu kao šezdeset domaćinstava.

Predstavnik Žitoprodukta je ukazao da je opterećenje veliko i da oni vode više sudskih sporova. Direktor Čistoće Saša Ječmenica je odgovorio da se radi po Zakonu i da preduzeće Čistoća ažuriralo svoju dokumetaciju o korisnicima i da se usluge naplaćuju uskladu sa propisima.

Ječemenica je kazao da će cjenovnik usluga usvajati Skupština opštine Pljevlja i da će se ostvariti komunikacija sa svim korisnicima. Sekretar

Sekretarijata za komunalno-stambene poslove, saobraćaj i vode Zoran Čolović je pozvao sve zaintresovane da dostave primjedbe na Odluku.

O Milivoje Irić

Pročitajte i

Mugoša: Od 1.012 uzoraka iz Njemačke 441 osoba pozitivna, najviše iz Nikšića i Berana

Od 1.012 uzoraka iz Njemačke 441 osoba pozitivna, najviše iz Nikšića i Berana, rekao je …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *