Naslovna / Vijesti / Kultura / Pljevljaci pokazali umijeće i interesovanje za mješoviti „Gradski hor“

Pljevljaci pokazali umijeće i interesovanje za mješoviti „Gradski hor“

U Domu kulture Pljevlja održana je audicija za mješoviti „Gradski hor“. Pljevljaci, stariji od 16 godina, pokazali su interesovanje i umijeće, a kako kaže dirigentica Aleksandra Knežević uživali su u dobroj muzici i druženju. Uskoro će biti poznat termin još jedne audicije o čemu će svi zainteresovani biti blagovremeno obavješteni.

Zainteresovani sugrađani, stariji od 16 godina okupili su se u Domu kulture i pokazali svoje umijeće u pjevanju. Zajedno sa dirigenticom Aleksandrom Knežević uživali su u dobroj muzici i druženju i kako kaže Pljevljaci su muzikalan narod za koji ima samo riječi pohvale.

„To je isključivo provjera, ubjeđena sam da su pljevljaci muzikalan narod.“, kaže dirigentica Aleksandra Knežević.

Audicija za mješoviti „Gradski hor“  bila planirana i za petak, ali zbog neprilika u gradu okupljanje je odloženo. Tačan datum još jedne audicije znaće se u narednih deset dana  o čemu će svi zainteresovani biti blagovremeno obavješteni.

Sa sigurnošću možemo reći da su se u Domu kulture u subotu od 11 časova mogli čuti samo dobra zvuci muzika i vokalni solisti. Mješoviti gradski hor koga će činiti 40 članova osniva Opština Pljevlja – Sekretarijat za društvene djelatnosti u saradnji sa Ministarstvom kulture Crne Gore.

O Dragana Đurišić

Pročitajte i

Ministarstvo kulture podržalo Opštinu Pljevlja sa 12.000,00 eura za realizaciju 4 projekta iz oblasti kulturno – umjetničkog stvaralaštva

U cilju podsticaja i podrške razvoju kulture kroz programe sufinansiranja projekata iz oblasti kulturno umjetničkog …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *