Naslovna / Vijesti / Politika / Vučić: Neistina je da Srbija i Rusija potkopavaju nezavisnost Crne Gore, i Đukanović to zna

Vučić: Neistina je da Srbija i Rusija potkopavaju nezavisnost Crne Gore, i Đukanović to zna

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je izjavio danas komentarišući izjavu crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića za Rojters da Srbija i Rusija potkopavaju nezavisnost Crne Gore, da je to neistinito i da zna da i Đukanović “zna da je to neistinito”.

“Nesumnjivo je da će Amerikanci uvijek ići protiv SPC jer misle da Rusija ima uticaj na našu crkvu. Evropljani će se praviti nevešti i tražiće što manje priče o etnicitetu, srpskom narodu. Nemaju odgovor jedino na moje pitanje za sve njih: ne tražimo veliku Srbiju, tražimo da Srbi imaju ona prava koja su zagarantovana svim drugim građanima koji pripadaju nacijama manjim u odnosu na većinsku, tražimo da Srbi imaju prava kakva imaju Albanci u Sjevernoj Makedoniji. Mislim da je to u skladu sa najvišim svjetskim standardima. Podrška našem narodu je normalna”, rekao je Vučić u izjavi za RTS.

Dodajući da svaku noć pogleda cijele večernje dnevnike svih zemalja u regionu i okruženju, Vučić je rekao da se u njima može vidjeti “strašna podrška obespravljenom crnogorskom narodu u Srbiji”.

“Zamislite, otprilike ih je 40 puta manje nego Srba u Crnoj Gori. Sve što možemo da pomognemo Crnogorcima ovdje, pomoći ćemo. Nećemo da ih optužujemo, ti ljudi moraju da žive i da se osjećaju kao dio države. Ali, eto, nekima je to politika da uvijek optuže Srbiju za sve. Neće to biti glavna tema u Vašingtonu”, kaže Vučić.

Izvor: CdM

O RTPV

Pročitajte i

Pogledajte koja partija je potrošila najviše novca za reklame na Fejsbuku

Političke partije i izborne liste potrošile su više od 77 hiljada eura za sponzorisanje njihovih …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *