Naslovna / Vijesti / Politika / Бојовић: Промотер “Велике Албаније” министар Мехмед Зенка циљано напада литије у Црној Гори

Бојовић: Промотер “Велике Албаније” министар Мехмед Зенка циљано напада литије у Црној Гори

Када, замислите министар, Мехмед Зенка мора да подупире и појачава измишљене и неодрживе аргументе Мила Ђукановића и Душка Марковића о наводном учешћу Србије и Русије у организацији литија, онда је јасно у каквом је проблему овај режим. Када је Мехмед Зенка постао неко ко би да одређује и уређује статус православне цркве у Црној Гори, онда је јасно у каквом је проблему Црна Гора.

Најбољи одговор Мехмеду Зенки, Милу Ђукановићу и Душку Марковићу на њихове вјештачке конструкције и усиљене измишљотине, дали су грађани на суботњој литији у Подгорици. Колико имају ефекта и колико су вјеродостојне најновије и толико пута поновљене небулозне оптужбе првих људи режима, режимских медија и режимских аналитичара на рачун Србије и Русије, видјели смо по суботњој непрегледној колони вјерујућег народа и највећој литији икада одржаној у Црној Гори.

Трагикомична (ипак више трагична него комична) чињеница за Црну Гору је та што је Мехмед Зенка уопште министар у њеној влади, а посебно што је министар за људска права. Мехмед Зенка је познати и нескривени промотер пројекта „Велике Албаније“. Стога, његов јавни напад на литије и једину канонску и државотворну Српску православну цркву у Црној Гори има несумњиву позадину у великоалбанским политичким аспирацијама и територијалним претензијама.

Јавни напад Мехмеда Зенке на литије и на Цркву требало би да буде отрежњујући и за оне још увијек успаване у Црној Гори. Мехмед Зенка је итекако свјестан да уколико једина канонска и државотворна Српска православна Црква у Црној Гори буде укинута, отвориће се већи простор и лакши пут за реализацију пројекта Велике Албаније на овом простору. Масовност литија широм Црне Горе показује да је православни народ у Црној Гори постао свјестан и ове пријетње, што треба да охрабри свакога ко поштује и жели да сачува православно биће Црне Горе.

Видимо и да Мехмеду Зенки посебно смета ојачани међународни положај и економско уздизање државе Србије, због чега није издржао да је и он не нападне и лажно оптужи, кријући се иза саопштења министарства које води. Последњим реаговањем Мехмед Зенка је још једном показао да није никакав заштитник људских и мањинских права у Црној Гори, већ познати заштитник и заступник великоалбанских интереса у региону и посебно у Црној Гори. Ово најновије Зенкино бављење Црквом у Црној Гори и државом Србијом, јасно указује да Албанци планирају да исти овакав закон прогурају и у тзв. скупштини лажне државе Косово.

Подсјећамо да је Мехмед Зенка аутор скандалозне изјаве да је лажна држава Косово лидер у региону по поштовању мањинских права, као и да је пружио јавну подршку и заштиту онима који су махали заставама „УЧК“ и заставама „Велике Албаније“ у Црној Гори. Подсјећамо и да је терориста и ратни злочинац Хашим Тачи први честитао управо Мехмеду Зенки што је обезбиједио да власт у Црној Гори омогући јавно истицање албанских застава у већински албанским срединама у Црној Гори. И коначно, измишљотине о наводној умјешаности Србије и Русије у организацији литија и снажна подршка Мехмеда Зенке, потврђују да је власт у Црној Гори постала услужни сервис дестабилизујућег великоалбанског пројекта. У овој перспективи посматрано, дјелује да Мило Ђукановић и Душко Марковић нису шефови Мехмеду Зенки, већ је Зенка постао шеф обојици. И то Мехмед Зенка који је познат као некадашњи тјелохранитељ Мехмеда Бардија, а онда и по разбијању албанских партија, па тренутно ни сам не зна како му се зове нова партија. Зенка који убједљиво свједочи како су Албанци, којих је свега 5% Црној Гори и са једним мандатом, узурпирали огроман дио власти и још желе да тероришу православну већину.

И на крају, зарад грађана, вриједи се осврнути на Зенкине неодрживе тезе о грађанском карактеру данашње Црне Горе. Нити је Црна Гора грађанска држава нити је њен устав гарант права свих националних заједница јер да је тако, већински српски језик у Црној Гори би био адекватно заступљен у образовном систему. Дискриминација државотворног српског народа и обесправљеност већинске српске језичке заједнице у Црној Гори говори да је Црна Гора антипод уређеној грађанској држави, што се мора промијенити како би Црна Гора била стабилна и уистину грађанска.

Видимо да кад год се суоче са унутрашњим питањем отпора народа отвореној диктатури, дискриминацији или пљачки, представници власти измишљају спољни фактор који наводно угрожава Црну Гору. Народ их из недеље у недељу увјерава да им таква бестидна пропаганда лажи и подвала овог пута неће проћи.

Владислав Бојовић, члан предсједништва Демократске народне партије и функционер Демократског фронта

O RTPV

Pročitajte i

Saopštenje za javnost povodom šovinističkih poruka u Pljevljima

Povodom šovinističkih poruka usmjerenih protiv naših sugrađana – pripradnika manjinskih naroda i drugih manjinskih nacionalnih …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *