Naslovna / Vijesti / Društvo / Održana Javna rasprava o Nacrtu Odluke o obimu i vrsti dopuštenih radova na spoljnim djelovima stambene zgrade

Održana Javna rasprava o Nacrtu Odluke o obimu i vrsti dopuštenih radova na spoljnim djelovima stambene zgrade

Jadranka Bojović iz Sekretarijata za komunalno-stambene poslove je istakla da je pripremljena Odluka prilagođavanje sa novom zakonskom regulativom.

Miroslav Anđelić je ukazao da je stanje u ovoj oblasti zapušteno i da će biti teška primjena ove Odluke. Posebno je istakao problem blokade sredstava stambenih zgrada u Agenciji za stabmene poslove i Atlas banci.

Goran Knežević je kazao da će zbog predloženih rješenja upravnici stambenih zgrada i stambene zgrade imati problem i troškove. Član 3. Odluke predviđa da su Vlasnici zgrade dužni su da redovnim održavanjem obezbijede ispravan i uredan izgled spoljnih djelova zgrade. Pod ispravnim i urednim stanjem spoljnih djelova zgrade podrazumijeva se da su svi zidovi, prozori i vrata, uredno omalterisani, okrečeni, obojeni, da nisu oštećeni, zaprljani ni ispisani grafitima, odnosno da na drugi način svojim izgledom ne narušavaju opšti estetski izgled grada. Knežević je istakao da sada stanari imaju problem jer ne mogu da kontrolišu ispisivanje grafita a moraće da plaćaju njihovo uklanjanje.

Sekretar Sekretarijata za komunalno-stambene poslove Zoran Čolović je kazao da će inspekcijske službe imati više posla i da je neophodno uređenje ove komunalne oblasti. Čolović je kazao i da će opština Pljevlja razmotriti posledice blokade novca stambenih zgrada i eventualnog stečaja Agencije za stambeni fond. Po njegovim riječima tražiće se rješenja da se prevaziđu problem stambenih zgrada zbog blokiranih sredstava.

O Milivoje Irić

Pročitajte i

Završni radovi na adaptaciji i izgradnji sportskih igrališta u Gagovića imanju i terenu kod Gimnazije

U saradnji sa Ministarstvom sporta i mladih Crne Gore, Opština Pljevlja realizuje izgradnju novog terena …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *