Naslovna / Vijesti / Društvo / Nekoliko hiljada studenata i maturanata dobilo posao posredstvom sajma sezonskog zapošljavanja Dan otvorenih vrata UCG

Nekoliko hiljada studenata i maturanata dobilo posao posredstvom sajma sezonskog zapošljavanja Dan otvorenih vrata UCG

U prethodnih trinaest godina manifestacija sajam sezonskog zapošljavanja Dan otvorenih vrata UCG ostvarila je dobre rezultate. Posredstvom ovog sajma nekoliko hiljada studenata i maturanata pronašlo je posao. Prema riječima predsjednika Privredne komore Crne Gore ovom aktivnošću ulaženo u kadrove, a to je najisplativija investicija u društvu.

Manifestacija sajam sezonskog zapošljavanja Dan otvorenih vrata Univerziteta Crne Gore doprinosi prevazilaženju deficita radne snage, što je jedan  od glavnih izazova privrede. Predsjednik Privredne komore Crne Gore Vlastimir Golubović istako je da mu je izuzetna čast što je Privredna komora u prilici da podrži organizatore ovog sajma.

“On je naročito izražen tokom sezone u sektorima turizma, poljoprivrede i građevinarstva.”, kaže predsjednik Privredne komore Crne Gore, Vlastimir Golubović.

Tokom prethodnih 13 godina ostvareni su dobri rezultati, posredstvom ove manifestacije zaposleno je nekoliko hiljada studenata i maturanata.

“Ovaj projekat je pokazatelj da mladi ljudi, institucije sistema i privreda zajednički mogu unaprijediti stanje u ovoj oblasti. Kvalifikovana radna snaga predstavlja jednu od bitnih komponenti uspješnog poslovanja. Pa zapošlajavanje studenata tokom sezone predstavlja efikasan način da se iz svijeta učenja pređe u svijet rada.”, navodi Golubović.

Golubović pojašnjava da je ovaj način zapošljavanja dobar model da poslodavci obrazuju kadrove za specifična radna mjesta. Ovakvim aktivnostima ulaže se u kadrove, a to je najisplativija investicija u društvu.

O Dragana Đurišić

Pročitajte i

Na koronavirus pozitivno još 212, četiri slučaja u Pljevljima

Laboratorije Instituta za javno zdravlje su od posljednjeg presjeka završile PCR analizu 857 uzorka na …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *