Naslovna / Vijesti / Hronika / Ševari i dio Židovića pod vodom

Ševari i dio Židovića pod vodom

U dijeli Radosavca, Ševara i Židovića, rijeka Čehotina se izlila iz korita i poplavila ovo područje. Najveće štete pretrpjeli su Ajanovići i vlasnik svečane sale „Kristal“, bivša Albona. Oni smatraju da padavine nisu glavni uzrok poplave nego ljudski faktor, misleći pri tome na Termoelektranu.

Ćehotina se tokom noći izlila iz svog korita u Ševarima i dijelu Židovića. Ogromna količina vode preplavila je Ševarsko polje i pričinila materijalnu štetu na okolnom zemljištu. Najveće štete i ovaj put pretrpjela je porodica Ajanović, čije štale sa stokom i stočnom hranom su pod vodom. Tokom noći i jutros evakuišu stoku na bezbjedno i suvo mjesto. Nije ovo prvi put da stradaju od poplave. Asim Ajanović tvrdi da padavine nisu uzrok poplave, nego je ogromna količina vide pustena iz akumulacionog jezera u Otilovićima.

Zoran Šljukić, vlasnik objekta „Kristal“ takođe tvrdi da je termoelektrana Pljevlja uzrok obilnih poplava.

Služba zaštite i spasavanja tokom noći je pratila situaciju na terenu i pripravni su da pomognu svim našim sugrađanima u evakuaciji i zaštiti materijalne imovine. Kod Asima Ajanovića su kamionom prevozili ovce i jagnjad na suvo i bezbjedno mjesto. Komandir Službe zaštite i spasavanja Goran Čavić kaže da sugrađani kojima treba pomoć oko evakuacije i zaštite materijalnim dobara mogu pozvati na broj 123.

Poplavljeno područje obišao je i potpredsjednik opštine Mervan Avdović. On kaže da će lokalna samouprva u granicama svojih mogućnosti pomoći ugoroženima od polvva u smislu evakuacije i zaštite meterijalnih dobara.

Iako, naši sagovornici smatraju da je termoelektrana uzrok obilnih polava, jer je ispustila veliku količinu vode iz akumulacionog jezera u Otilovićima, Rajko Šebek iz PR službe Elektroprivrede Crne Gore kaže da TE i akumulacioni jezero u Otilovićima nemaju veze sa poplavom.

Snimili smo i Breznicu na ušću i ona nije izlila iz korita, a primila je istu količinu padavina i otopljenog snijega. Inače, u posljednja 24 sata u Pljevljima je palo 21 l kiše po m2, što nije velika količina.

Šta je uzrok, kiša ili ljudski fektor, ali Ševari su pod vodom.

O Vinka Gogić

Pročitajte i

Optužni predlog protiv Raščića: Osumnjičen za izazivanje panike i nereda

Osnovno državno tužilaštvo u Pljevljima podnijelo je Osnovnom sudu u Pljevljima optužni predlog protiv Sanina …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *