Naslovna / Vijesti / Društvo / Manifestacija „Žena promoter domaćih tradicionalnih proizvoda i zanata“

Manifestacija „Žena promoter domaćih tradicionalnih proizvoda i zanata“

U organizaciji NVU „Građanske inicjative“ šestog marta u 12 časova biće otvorena manifestacija „Žena promoter domaćih tradicionalnih proizvoda i zanata“. Manifestacija se organizuje povodom Osmog marta, traje 3 dana i posjetioci će imati priliku na jednom mjestu da vide tradiconalne i kulrne vrijednosti žene i grada. 

Manifestacijom „Žena promoter domaćih tradicionalnih proizvoda i zanata“ NVU „Građanske inicjative“ povodom obilježavanja Osmog marta predstaviće tradicionalne i kulturne vrijednosti žene i grada, sve ono što je osobeno za pljevaljsku ženu i Pljevlja.

„Upravo kad kažem kultrne i tradicionalne vrijednosti žene onda upravo mislim na sve te tradicionalne vrijednosti koju žena duboko gaji u sebi i na pravi način zna da ih predstavi omladini, javnosti i čitavoj Crnoj Gori. A to su upravo sve one vijednosti na kojima smo mi odrasli.“, kaže direktorica NVU „Građanske inicjative“, Ismeta Džakić.

Pored tradicije i kulture ovom manifestacijom žele promovisati i agroturizam, kulturni turizam, a težiće i promociji kreativnog turizma.

Posjetioci će imati priliku da vide sve što predstavlja vrijednost žene u ovom gradu.

„Akcenat će biti na nečemu novom, a to su novi pendžeri (prozori) koje smo nabavili i koje ćemo upravo, prema Etno kući postaviti na pravi način i predstaviti sve one proizvode na njemu na kojima mi radimo i istrajavamo.“, objašnjava Džakić.

Hrana koja ostane biće podjeljena u humanitarne svrhe, onima koji je pomoć potrebna.

Na pitanje koliko se status žene promjenio sada u odnosu na prethodne godine, Džakić kaže: „Vrlo je važno da žena ima svoj cilj, viziju svog života, života svoje porodice, grada. Oduševljava me žena koja je i savremena, ali koja u sebi ima zaista te duboko usađene kulturne i tradicionalne vrijednosti., precizira Džakić.

Ova tri dana sugrađani će imati priliku makar na trenutak da budu u ambijentu tradicionalnih vrijednosti.

O Dragana Đurišić

Pročitajte i

Registrovano 618 novopozitivnih slučajeva infekcije, 10 iz Pljevalja

Laboratorije Instituta za javno zdravlje, druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *