Naslovna / Sport / Sajam sporta opravdao očekivanja

Sajam sporta opravdao očekivanja

Sa manifestacije je poslata snažna poruka o značaju sporta, ali i pripadnosti crnogorskoj reprezentaciji a sve u susret obilježavanju 10. marta, Dana reprezentacije Crne Gore.

“Danas smo na promociji Sajma sporta koji ima za cilj jačanje kulta naše reprezentacije, ali prije svega, želimo da promovišemo naše klubove, klubove sa teritorija ovih opština jer oni su baza naše reprezentacije, bez njih ovako uspješne reprezentacije Crne Gore ne bi ni bilo”, istakao je ministar sporta i mladih Nikola Janović.

Kako je naglasio, Ministarstvo sporta je predano radilo u protekle tri godine.

“Značajno smo unaprijedili sistem sporta. Danas je sport uređeniji u Crnoj Gori nego ikada. Sa druge strane, paralelno smo radili na sistemu unapređivanja naših sportista, pa smo tako postali vodeća država ne samo u regionu, već i šire kada su u pitanju nagrade koji naši sportisti dobijaju za osvojene medalje. Jedina smo država koja ima status perspektivnog sportiste, a samo ove godine kroz nacionalne sportske saveza podržali smo 276 sportista kao talentovane i kao sportiste koje želimo da stipendiramo”, podsjetio je ministar.

Manifestacija je opravdala očekivanja, a istaknuti sportisti, na različite načine, nastojali su da motivišu najmlađe na aktivnije učešće u sportskim aktivnostima. Kako su istakli događaj je značajan za promociju sporta, ali i sportista.

Opštinu Pljevlja na Sajmu je predstavljalo 15 sportskih klubova i to: Fudbalski klub“Rudar“, Fudbalski klub “Breznica“, Fudbalski klub “Pljevlja“, Košarkaški klub “Pljevlja“, Košarkaški klub “Rudar“, Ženski košarkaški klub “Rudar“, Odbojkaški klub “Rudar“, Omladinsko rukometni klub “Rudar“, Atletski klub “Rudar“, Biciklistički klub “Pljevlja“, Karate klub “Potoci“, Kik boks klub “Pljevlja“, Sportsko ribolovni klub “Lipljen“, Streljački klub “Centar“ i Klub sjedeće odbojke “Set“.

Izvor: pjevlja.me

O RTPV

Pročitajte i

Mugoša u ponedjeljak o sportu u Crnoj Gori

Crnogorski sportisti u ponedjeljak bi mogli da dobiju više informacija o mogućem povratku treninzima. Kako …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *