Naslovna / Vijesti / Politika / Oštra polemika na sjednica Odbora za izbor i imenovanja

Oštra polemika na sjednica Odbora za izbor i imenovanja

Odbor je razmatrao predlog Odluke o imenovanju Savjeta Javne ustanove Centar za kulturu Pljevlja. Predsjednik opštine Igor Golubović za članove Savjeta predložio je Vladana Vučinića, Tanju Dragašević, Mariju Simović i Erminu Vlahovljak. Peti član Savjeta bira se iz reda zaposlenih.

Članica Odbora Slavica Batizić iznijela je mišljene da predlog ne zadovoljava uslov iz Zakona o kulturi da se za člana Savjeta  javne ustanove, čiji je osnivač država imenuje afirmisani stvaralac ili afirmisani stručnjak iz oblasti koja je značajna za razvoj kulture.

Član Odbora Vladislav Bojović je bio mišljena da je predlagač Predsjednik opštine trebao lično da obrazloži predlog na Odboru. On je istakao da su u pitanju partijski kriterijumi izbora članova Savjeta. Bojović je pitao i da li predloženi kandidati podržavaju aktuelne proteste protiv Zakona o slobodi vjeroispovjesti.

Predsjednica Odbora Dijana Gomilanović je ukazala da Bojović govori o temama koje nisu na dnevnom redu Odbora. Bojović je iznio mišljenje da je važno kakav je stav predloženih kandidata o aktuelnom događanju.

Sekretarka Sekretarijata za društvene djelatnosti Emina Salihović je istakla da je kvalitet jedino mjerilo kada je riječ o predloženim kandidatima. Ona je ukazala da je riječ o ljudima koji su se ostvarili u svojim profesijama.

Član Odbora Mersudin Halilović je kazao da je dobro što Dom kulture radii da se u njemu realizije niz važnih kulturnih programa. Halilović je ocijenio da se ustanovama kulture dobro upravlja i da je predloženi Savjet nastavak dobre prakse.

Član Odbora Danijel Živković je kazao da moramo biti zadovoljni što postoje uslovi za rad Centra za kulturu i bogate kulturne programe. Živković je ocijenio da su navodi Bojovića neutemeljeni i da je u pitanju nastavak prakse da se miješaju stvari koje nisu u vezi. Polemika između Bojovića i Živkovića se nastavila u vezi sa Zakonom o slobodi vjeroispovjesti. Bojović je kazao da vlast sprovodi diskriminaciju i nacionalnu politiku sa elementima fašizma. Živković je istakao da je Zakon u skladu sa najvišim standardima ljudskih prava i ocijenio da opozicija nastavlja sa neutemeljenim i netačnim optužbama. Odbor je glasovima članova iz vladajuće koalicije usvojio predlog dok su opozicioni članovi bili protiv. Odbor je  podržao Odluku o davanju saglasnosti na Odluku o izboru Izvršnog direktora DOO ‘’Komunalne usluge’’. Za direktora je Odbor direktora DOO ‘’Komunalne usluge’’ izabrao Dragišu Džarića. Odbor je odlučio da se zbog nedovljnog broja prijavljenih kandidata ponove javni pozivi za izbor članova Etičke komisije za lokalne službenike i namještenike i članova Savjeta za razvoj i zaštitu lokalne samouprave.

O Milivoje Irić

Pročitajte i

Pogledajte koja partija je potrošila najviše novca za reklame na Fejsbuku

Političke partije i izborne liste potrošile su više od 77 hiljada eura za sponzorisanje njihovih …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *