Naslovna / Vijesti / Društvo / Saopštenje Centra bezbjednosti Pljevlja

Saopštenje Centra bezbjednosti Pljevlja

U sklopu aktivnosti rada policije u zajednici dana 04.03.2020.godine rukovodeće starješine Stanice policije Centra bezbjednosti Pljevlja održale su radni sastanak sa predstavnicima mjesne zajednice Ševari. Tema sastanka se odnosila na stanje bezbjednosti u mjesnoj zajednici, probleme sa kojim se građani u svakodnevnom životu susreću i uloga policije u otklanjanju uočenih problema. Na sastanku je konstatovano da je javni red i mir u mjesnoj zajednici Ševari stabilan i da nema registrovanih krivičnih djela koji izazivaju veću uznemirenost građana. Predstavnici mjesne zajednice upoznali su službenike CB Pljevlja i sa drugim problemima, koji većinom nisu u nadležnosti rada policije, i sa kojima će CB Pljevlja upoznati nadležne lokalne i državne institucije. U narednom periodu održaće se sastanci i sa drugim gradskim, odnosno seoskim mjesnim zajednicama. Pozivamo građane da svojim prisustvom i učešćem daju doprinos što stabilnijem stanju javnog reda i mira u našoj opštini.

Takođe, dana, 06.03.2020.godine održan je radni sastanak sa direktorima gradskih osnovnih škola, a tema sastanka se odnosila na realizaciju programa ,,Bezbjednost djece“. Naime, između Uprave policije i Ministarstva unutrašnjih poslova i Ministarstva prosvjete potpisan je Protokol o saradnji na programu ,,Bezbjednost djece“. Ovim programom planirano je držanje časova u Osnovnim školama od strane policijskih službenika CB Pljevlja na sedam tema i to:

  1. Bezbjednost djece u saobraćaju – za učenike I razreda,
  2. Policija u službi građana – za učenike VII razreda,
  3. Vršnjačko nasilje i maloljetnička delinkvencija – za učenike VI razreda,
  4. Prevencija i zaštita djece od opojnih droga i alkohola – za učenike VII razreda,
  5. Bezbjedno korišćenje interneta i društvenih mreža – za učenike V razreda,
  6. Prevencija i zaštita djece od trgovina ljudima – za učenike VIII razreda,
  7. Zaštita od požara, tehničko-tehnoloških opasnosti i prirodnih nepogoda – za učenike IV razreda.

S tim u vezi, planirano je da se u drugom polugodištu školske 2019/2020. godine, predavanje izvrši u tri Osnovne škole na gradskom području, a od septembra mjeseca 2020.godine i u drugim školama na području opštine Pljevlja.

O RTPV

Pročitajte i

Lokalne samouprave, Uprava policije i Uprava za inspekcijske poslove dogovorile koordinirane kontrole poštovanja epidemioloških mjera

Nadležni organi u lokalnim samoupravama će zajedno sa Upravom policije i Upravom za inspekcijske poslove …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *