Naslovna / Vijesti / Društvo / U Domu kulture otvoren 5. Sajam ženskog stvaralaštva

U Domu kulture otvoren 5. Sajam ženskog stvaralaštva

U cilju podsticaja i afirmacije ženskog stvaralaštva i preduzetništva, Sekretarijat za društvene djelatnosti i ove godine, organizovao je prodajno-izložbenu manifestaciju, Sajam ženskog stvaralaštva.

Sajam je organizovan kao jedna od aktivnosti povodom obilježavanja 8. marta, Međunarodnog dana žena, a ove godine predstavljeno je 25 štandova sa raznovrsnim proizvodima.

„Danas su sa nama predstavnici nevladinog sektora, škola i preduzetnice. Imamo 25 štandova. Prijavili su se naši osnovci, srednjoškolci, preduzetnice koje same stvaraju i koje će se sigurno afirmisati ubuduće i koje će moći da se registruju kao takve i tu u sa nama nevladine organizacije koje se bave sličnim djelatnostima“, kazala je na otvaranju manifestacije sekretarka Sekretarijata za društvene djelatnosti, Emina Salihović.

Potpresjednik opštine Pljevlja, Mervan Avdović, pozdravio je učesnike sajma i svečano otvorio manifestaciju.

„Ovaj sajam ima za cilj da pokaže stvaralačke potencijale žene u Pljevljima, odnosno njihovu posvećenost i doprinos koji daju svojim radom cjelokupnom napretku društva“. objasnio je on.

Ove godine na sajmu predstavljen je potpuno novi proizvod, na ciju ideju je došla umjetnica i naša sugrađanka, Mira Pejatović u saradnji sa Sekretarijatom za društvene djelatnosti. U pitanju je pljevaljsko crno zlato, koje obuhvata nakit, priveske i druge ukrasne predmete napravljene od uglja.

„Ideja je nastala od Emine Salihović i mene, kada smo razgovarali o tome šta bi to moglo da bude autentično za naš grad, došli smo na ideju da napravimo od uglja priveske, koji će biti zaštićeni u epoksilnoj smoli.

Na našem štandu se danas to nalazi. To su noviteti koje može da prepozna Opština, Rudnik uglja i mnogi drugi koji dođu u naš grad,“ kazala je za našu televiziju Pejatović.

Na Sajmu ženskog stvaralaštva prvi put su uzele učešće i korisnice Doma za stara lica Pljevlja, na čijem štandu su se mogle vidjeti pletene čarape od vune, razni ukrasni predmeti rađeni heklanom tehnikom, ukrasne kutije i drugi predmeti od prirodnih materijala.

Proizvode ovogodišnjih izlagača, pljevljaci će moći da vide u holu Doma kulture 6. i 7. marta.

O Ana Dragaš

Pročitajte i

Сјутра искључења струје на великом дијелу градског и сеоског подручја

Из Црногорског електродистрибутивног система смо обавијештени да ће због радова на електро мрежи сјутра 22.9.2020.године …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *