Naslovna / Vijesti / Društvo / Zasijedalo Nacionalno koordinacaono tijelo za zarazne bolesti

Zasijedalo Nacionalno koordinacaono tijelo za zarazne bolesti

Održan je sastanak Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti kojim je predsjedavao ministar zdravlja Kenan Hrapović. Razmijenjene su informacije o trenutnoj epidemiološkoj situaciji u zemlji, uvažavajući nove okolnosti u regionu te neophodnosti adekvatnog reagovanja sistema.

Takođe, razmatrane su informacije o povratku dijela kineskih radnika i menadžerskog tima kompanije CRBC, angažovane na izgradnji autoputa.

Na osnovu informacija saopštenih od strane predstavnika Zdravstveno-sanitarne inspekcije, Ministarstva saobraćaja i Insituta za javno zdravlje, konstatovano je sledeće:

  1. Zaključno sa 4. martom tekuće godine pod zdravstveni nadzor stavljeno je 782 putnika iz Kine i 302 putnika iz Italije i Japana. Od ukupno 782 putnika stavljenih pod zdravstveni nadzor bilo je radnika CRBC – a 69 i to u februaru 28 radnika-inžinjera i u martu 41 radnik koji su smješteni u kampu Lopate i Uvač 4.
  2. Dolazak radnika je najavljen u skladu sa mjerama definisanim od strane IJZ
  3. Svi radnici koji su došli dostavili su traženu medicinsku dokumentaciju o zdravstvenom stanju (potvrde o zdravstvenom statusu) i svi se osjećaju dobro
  4. Svi oni stavljeni su pod pojačani zdravstveno- sanitarni nadzor u za to opremljenim lokacijama-kampovima CRBC, kako je i dogovoreno
  5. Svi su pod nadzorom medicinskog osoblja
  6. Postoje zaštitarske službe koje kontrolišu kretanje radnika
  7. Najavljen je dolazak još 207 radnika u intervalima do 17.03.2020.
  8. I za ove radnike će se preduzeti sve propisane mjere
  9. Objektiu kojima će biti smješteni na trasi autoputa (Lopate 2, Uvač 4 i Pelev brijeg) ispunjavaju sve definisane uslove (odgovaraju potrebama pooštenog zdravstveno sanitarnog nadzora).

O RTPV

Pročitajte i

Programska šema za srijedu, 23. 9. 2020.

  SRIJEDA 23.9.2020.     7,00-7,40 AUTO SHOP“- repriza   Strana produkcija 7,40-7,50 Pljevlja u …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *