Naslovna / Vijesti / Društvo / Više hiljada građana na litiji

Više hiljada građana na litiji

Vjernici Srpske pravoslavne crkve i večeras su iskazali svoje nezadovoljstvo Zakonom o slobodi vjeroispovjesti.

Litija je krenula od Hrama Svetog Georgija na Gukama.

Gradskim ulicama je prošlo više hiljada građana. Litija je kroz naselja Dolovi, Varoš, Zlodo, Golubinja došla do Crkve Svete Petke. Ustaljenom putanjom litija je došla do centra grada. Nakon dužeg skandiranja ‘’Ne damo svetinje‘’ očitana je molitva. Nakon molitve  govorila je Marija Knežević.

’’Držao nas je božanski promisao, čuvao od pojedinačnih nastupa. Naša se pitanja sada sigurno znamo samo sabornošću mogu riješiti. I ona gubava ruka koja našara nešto i podmetnu kao zakon prevrši čašu i pomože da se prenemo. I pomože da svoje životno putovanje upravimo onako kako treba. Prvi put nakon dugo vremena zla je sila mahala mimo nas te ne stradasmo pod staršnim imenom” kazala je ona.’’ Ako je ovo prava iskonska Crna Gora, a jeste, podsjetimo se da je Crna Gora i ona Lažnoga cara Šćepana. Smislom mršavi zakon će pasti i sa njim još ponešto i još poneko ‘’kazala je Marija Knežević.

Marija Knežević je istakla da želi da svi  iskažu zahvalnost Episkopu mileševskom Atanasiju na trudu koji je uložio i neprestano ulaže u jačanju zajedništva. U umjetničkom dijelu programa učestvovao je glumac Lepomir Ivković.

O Milivoje Irić

Pročitajte i

Održan III Oldtajmer skup Pljevlja

Učestvovalo je 27 automobila iz Crne Gore. Izložba oldtajmera i proglašenje pobjednika je bila upriličena …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *