Naslovna / Vijesti / Društvo / Održana radionica na temu ekoloških problema na teritoriji Pljevalja

Održana radionica na temu ekoloških problema na teritoriji Pljevalja

Centar za demokratiju i ljudska prava u saradnji sa RTV Pljevlja i organizacijom Green Home, započeo je sa sprovođenjem projekta Medijski centar za izvještavanje o životnoj sredini – NORTH. U okviru projekta održana je radionica na kojoj su novinari govorili o ekološkom stanju u našem gradu i kako  izvještavati o ključnim ekološkim temama na profesionalan i etički način.

Centar za demokratiju i ljudska prava u saradnji sa RTV Pljevlja i organizacijom Green Home, započeo je sa sprovođenjem projekta  Medijski centar za izvještavanje o životnoj sredini – NORTH. U okviru projekta održana je radionica na kojoj su novinari govorili o ekološkom stanju u našem gradu i kako izvještavati o ključnim ekološkim temama na profesionalan i etički način.

Dvogodišnji projekat realizuje se uz finansijsku podršku Evropske komisije kroz program Profesionalizacija medija u Crnoj Gori. Opšti cilj projekta usmjeren je na osnaživanje i podsticanje profesionalizma i istraživačkog novinarstva u oblasti zaštite životne sredine.

Specifični ciljevi projekta se odnose na izgradnju kapaciteta novinara na sjeveru Crne Gore i ulaganje napora za izvještavanje o ključnim ekološkim temama na profesionalan način, korišćenjem slobodnog pristupa IT alatima i bazama podataka, te saradnjom sa civilnim sektorom u ovoj oblasti.

Mnogo je problema u Pljevljima koji se tiču životne sredine, međutim istraživačko novinarstvo i izvještavanje o transparentnosti i pravu na informisanju o životnoj sredini koja utiče na socijalna i ekonomska pitanja, moraju da podignu svijest građana o ekološkom stanju u našem gradu.

Da bi svi zajedno zaštitili životnu sredinu neophodno je da građani imaju osnovno znanje o znatno ugroženoj životnoj sredini u kojoj se nalazimo. Na nama novinarima je da prenesemo kakvo je ekološko stanje i učinimo sve što je u našoj moći da poboljšamo uslove života.

O Adnan Kuloglija

Pročitajte i

Programska šema za srijedu, 23. 9. 2020.

  SRIJEDA 23.9.2020.     7,00-7,40 AUTO SHOP“- repriza   Strana produkcija 7,40-7,50 Pljevlja u …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *