Naslovna / Vijesti / Društvo / Dodjela sertifikata za sprovođenje 30 projekata uz podršku Kraljevine Norveške

Dodjela sertifikata za sprovođenje 30 projekata uz podršku Kraljevine Norveške

Sertifikati o dodjeli bespovratnih sredstava Kraljevine Norveške za sprovođenje projekata podrške poslovanju i stručnog osposobljavanja u manje razvijenim područjima Crne Gore, preko projekta “Norveška za vas – Crna Gora”, biće uručeni predstavnicima preduzetnika, malih preduzeća i organizacija za podršku poslovanju u srijedu, 11. marta 2020. godine u 13 časova u hotelu Ramada (Bulevar Save Kovačevića 74, Podgorica). Njima će sertifikate dodjeliti generalni direktor Direktorata za razvoj Ministarstva ekonomije Crne Gore Miloš Čelanović i menadžer projekata “Norveška za vas – Crna Gora” Armen Čekić.

Kroz javni poziv za podršku poslovanju, na osnovu dostavljenih prijedloga projekata, odobreno je finansiranje 21 projekta za preduzetnike i mala preduzeća, koji će im pomoći da povećaju zapošljivost u manje razvijenim područjima. Za ove aktivnosti, Kraljevina Norveška 192.000 evra, dok privrednici kofinansiraju sa 48.000 evra. Devet projekata za podršku poslovanju odabrano je u okviru javnog poziva, koji će direktno ili indirektno uticati na ostvarivanje prihoda i povećanje mogućnosti zapošljavanja, biće ojačana saradnja svih uključenih partnera na nivou opštine. Kraljevina Norveška za ove aktivnosti izdvaja 286.000 evra, dok organizacije za podršku poslovanju učestvuju sa 15.000 evra.

O RTPV

Pročitajte i

Lokalne samouprave, Uprava policije i Uprava za inspekcijske poslove dogovorile koordinirane kontrole poštovanja epidemioloških mjera

Nadležni organi u lokalnim samoupravama će zajedno sa Upravom policije i Upravom za inspekcijske poslove …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *