Naslovna / Vijesti / Društvo / Poranilo proljeće: Sunčano do subote, temperature od danas u naglom porastu

Poranilo proljeće: Sunčano do subote, temperature od danas u naglom porastu

Crna Gora će od danas do subote biti pod uticajem tople vazdušne mase koja dolazi sa sjeverozapada Afrike, što će usloviti nagli rast temperature, čak do 24 stepena, sunčano i lijepo vrijeme.

Ukoliko ste ove dane planirali za rekreaciju i odmor za vas imamo lijepe vijesti-do subote ćete uživati u sunčanim danima a već u nedjelju nas očekuje kiša i nagle vremenske promjene.

Meteorolog Branko Micev kaže za CdM da se od danas očekuje uglavnom stabilno i sunčano vrijeme, neuobičajeno za ovo doba godine.

“Temperature će u srijedu i četvrtak biti u naglom porastu, znantno iznad klimatske normale i u pojedinim mjestima biće na samoj granici rekordnih temperatura za ove dane. U najtoplijim oblastima kretaće se od 20 do 24 stepena”, navodi on.

Postepeno naoblačenje se očekuje već u subotu, naročito u drugom dijelu dana. Pad temperature biće izraženiji u sjevernim oblastima.

“Kišu možemo očekivati u noći u subotu na nedjelju. U nedjelju će biti oblačno i hladnije, očekuje se pad temperature i biće povremeno sa kišom. Na sjeveru se očekuje susnježica i snijeg u planinskim oblastima, a sve će biti praćeno pojačanim sjevernim vjetrom”, navodi Micev.

Niže i centralne oblasti u Crnoj Gori u nedjelju će takođe biti pogođene kišom, a na jugu se predviđa kiša i grmljavina.

“Ovo su uobičajene vremenske prilike za mart, da dođe do naglih porasta i padova temperatura, sunčano-toplo pa odmah zatim nagla kiša i susnježica. Nije ništa neuobičajeno da 15. marta na Žabljaku pada snijeg, ali jeste da temperature budu iznad normale”, zaključuje Micev.

Izvor: CdM

O RTPV

Pročitajte i

Epidemiolog Laušević: Uz odgovornost svih do bezbjednih škola

Epidemiološka situacija može se kontrolisati samo ukoliko najmanje 95 odsto populacije poštuje propisane protiv epidemijske …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *