Naslovna / Vijesti / Društvo / Integritet zaposlenih u lokalnim samoupravama od izuzetnog značaja za prevenciju korupcije

Integritet zaposlenih u lokalnim samoupravama od izuzetnog značaja za prevenciju korupcije

Integritet zaposlenih u lokalnim samoupravama je od izuzetnog značaja za preventino djelovanje i borbu protiv korupcije, jer izostanak integriteta dovodi u pitanje i djelotvornost zakona i podzakonskih akata.

To je saopšteno na panelu “Koliko je korupcija problem na lokalnom nivou i što je do sada urađeno?” u okviru završne nacionalne konferencije “Smjestimo korupciju u muzej”, koju je organizovao Centar za građansko obrazovanje V.d. direktor Agencije za sprječavanje korupcije, Savo Milašinović, ocijenio je da su planovi integriteta najefikasniji preventivni mehanizam u borbi protiv korupcije, uz sistem finansijskog upravljanja i kontrole koji stoji na raspolaganju državnim organima i Agenciji.

„Na integritetu sve počiva, a ukoliko ne postoji izgrađen individualni integritet pojedinaca koji rade u državnoj upravi, onda nisu djelotvorni ni zakoni, ni podzakonski akti i uvijek će biti problema u njihovom sprovođenju“, kazao je Milašinović.On je pojasnio da sprovođenje planova integriteta nije vremenski ograničeno, a da je njihova primjena neprekidan proces.

O Milivoje Irić

Pročitajte i

Programska šema za srijedu, 23. 9. 2020.

  SRIJEDA 23.9.2020.     7,00-7,40 AUTO SHOP“- repriza   Strana produkcija 7,40-7,50 Pljevlja u …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *