Naslovna / Vijesti / Društvo / Mugoša: Predložićemo zabranu javnih okupljanja, obustavu nastave, zatvaranje graničnih prelaza…

Mugoša: Predložićemo zabranu javnih okupljanja, obustavu nastave, zatvaranje graničnih prelaza…

Direktor Instituta za javno zdravlje Boban Mugoša poručio je da će Nacionalnom koordinacionom tijelu za zarazne bolesti predložiti niz mjera, među kojima će biti i zabrana javnih okupljanja.

On je ponovio da u Crnoj Gori nema zaraženih od koronavirusa.

Mugoša je naveo da će pored zabrane javnih okupljanja, predložiti zatvaranje škola na 15 dana, odlazci u bioskope, pozorišta, dok će se, između ostalog predložiti i da se granični prelazi svedu na šest najvećih.

Mugoša je istakao da je najveći problem naše ponašanje.

“Cilj je da smanjimo gustinu ljudi. u tržnim centrima se mora tražiti način kako da ulaze, i to obavezati trgovce kako da ulaze ne više od sto ljudi. Neka trgovci naprave dinamiku, znaju oni. Mi moramo da smanjimo gustinu ljudi”, naglasio je on.

Predloženo je i da građani koji mogu, da rade od kuće.

Konačnu odluku donijeće, kako je najavljeno, danas tokom dana Nacionalno koordinaciono tijelo.

Prema riječima Mugoše, ono što su radili dalo je rezultate.

“U Crnu Goru je ušlo 1,1 milion ljudi za 40 dana. Vodili smo računa. Današnja situacija govori da smo radili posao kako treba”, istakao je direktor Instituta.

Izvor: CdM

O RTPV

Pročitajte i

Сјутра искључења струје на великом дијелу градског и сеоског подручја

Из Црногорског електродистрибутивног система смо обавијештени да ће због радова на електро мрежи сјутра 22.9.2020.године …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *