Naslovna / Vijesti / Društvo / Zatvaraju se škole i vrtići, zabranjena okupljanja…

Zatvaraju se škole i vrtići, zabranjena okupljanja…

Nacionalno koordinaciono tijel za zarazne bolesti zabranilo je uplovljavanje svih kruzera i jahti, sva javna okupljanja u Crnoj Gori, posjete licima koja se nalaze na bolničkom liječenju, na izdržavanju kazne, i donijelo odluku da se od 16. marta, na najmanje 15 dana, prekine rad u obrazovno vaspitnim ustanovama.

Potpredsjednik Vlade Milutin Simović saopšto je da Vlada preduzima maksimalne mjere predostrožnosti, koje su u moći Vlade, da se što duže odgodi pojava koronavirusa u Crnoj Gori.

“Nažalost svjedoci smo da su brojne države zakasnile sa mjerama, što je za rezultat imalo masovno širenje epidemije. Mi ne smijemo napraviti takvu grešku i zato djelujemo,” naveo je Simović ističući da svaka mjera treba da se realizuje do kraja.Vjerujemo da će sve te mjere naići na punu podršku građana, kako bi se zaštitili najranjiviji. U to ime koristim priliku da u ime Vlade  Crne Gore pozovemio sve građane da zaborave na sve razlike.”Ovakve situacije zahtjevaju zajedništvo cijelog društva”, rekao je Simović.

O Milivoje Irić

Pročitajte i

Na koronavirus pozitivno još 212, četiri slučaja u Pljevljima

Laboratorije Instituta za javno zdravlje su od posljednjeg presjeka završile PCR analizu 857 uzorka na …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *