Naslovna / Vijesti / Društvo / Obustavlja se nastava na Univerzitetu Crne Gore

Obustavlja se nastava na Univerzitetu Crne Gore

Nastava na svim organizacionim jedinicama Univerziteta Crne Gore obustavlja se na 15 dana, počev od 16. marta, saopštio je danas rektor UCG Danilo Nikolić.

Nikolić je ukazao da je Ministarstvo zdravlja naredilo preduzimanje privremenih mjera za sprečavanje, unošenje u zemlju, suzbijanje i sprečavanje prenošenja korona virusa, te preporučilo državnim organima, javnim ustanovama i preduzećima da za radna mjesta za koje proces rada to dozvoljava omoguće rad od kuće.

“Pri tome, treba da se odrede radna mjesta za koje je moguće obavljanje rada od kuće i lica koja obavljaju te poslove koji zbog zdravstvenog stanja i drugih okolnosti ne bi smjeli biti izloženi riziku od obolijevanja, način komunikacije zaposlenih koji vrše poslove od kuće, način za održavanje sastanaka koji je u funkciji vršenja poslova iz okvira nadležnosti i djelatnosti (telefonski, onlajn)”, dodao je rektor.

Imajući u vidu te preporuke, zaključio je Nikolić, obavezuju se dekani organizacionih jedinica da za vrijeme trajanja privremenih mjera obezbijede minimum procesa rada, vodeći računa da se rizik od obolijevanja zaposlenih od navedenog virusa svede na najmanju moguću mjeru.

Izvor: CdM

O RTPV

Pročitajte i

Potpisani ugovori za osam sportskih naknada

U skladu sa Zakonom o sportu i Odlukom o finansiranju sporta, Sekretarijat za društvene djelatnosti …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *