Naslovna / Vijesti / Ekonomija / Zbog koronavirusa PDV prijave dostavljati elektronski ili putem pošte

Zbog koronavirusa PDV prijave dostavljati elektronski ili putem pošte

Imajući i vidu naredbu Ministarstva zdravlja o preduzimanju privremenih mjera za sprečavanje unošenja u zemlju, suzbijanje i sprečavanje prenošenja korona virusa, Poreska uprava pozvala je danas poreske obveznike da u najvećoj mogućoj mjeri koriste elektronske servise za podnošenje poreskih prijava, a naročito mjesečne PDV prijave, za čiju dostavu rok ističe 16. marta.

“Stručnu i tehničku podršku prilikom upotrebe servisa možete dobiti u Odsjeku za elektronske prijave putem: e-mail adrese eprijava@tax.gov.me ili putem telefona: 020 448 – 223, 020 658 084, 067 618 603 i 020 448 – 158. Poreski obveznici koji ne posjeduju digitalni certifikat neophodan za korišćenje elektronskih servisa, PDV prijavu mogu dostaviti putem pošte”, navode u Poreskoj upravi.

Kako ističu, imajući u vidu da su poslovne banke rad sa strankama prilagodile preporukama Instituta za javno zdravlje, to su obezbijeđeni preduslovi za nesmetano vršenje transakcija, odnosno izmirenje dospjelih poreskih obaveza u zakonskom roku.

“Shodno trenutnoj epidemiološkoj situaciji u zemlji, a u cilju zaštite bezbijednosti građana, Poreska uprava će od ponedjeljka, 16. marta, svoj rad prilagoditi shodno naredbi Ministarstva zdravlja, te preporukama Instituta za javno zdravlje i Koordinacionog tijela za zarazne bolesti, o čemu će poreski obveznici biti blagovremeno informisani”, zaključuju u Poreskoj upravi Crne Gore.

Izvor: CdM

O RTPV

Pročitajte i

Opštine naplatile 1,63 miliona eura naknada za bespravne objekte

Crnogorske opštine naplatile su ukupno 1,63 miliona eura naknada za komunalne opremanje za bespravne objekte, …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *