Naslovna / Vijesti / Društvo / Dr Čarkilović: Poštovati preporuke, ne stvarati paniku

Dr Čarkilović: Poštovati preporuke, ne stvarati paniku

U odnosu na prethodni period situacija u opštini Pljevlja, nije se znatno promjenila. Prema riječima epidemiološkinje Biljane Čarkilović  više osoba stavljeno je pod zdravstveni nadzor. Dr Biljana Čarkilović apeluje da se ne stvara panika i poštuju preporuke redovno pranje ruku, korišćenje dezinfekcionih sredstava, socijalno distanciranje i poseban savjet za djecu da se ne okupljaju.

U odnosu na prethodni period dosta više osoba stavljeno je pod zdravstveni nadzor, brojke po pitanju broja osoba koje dolaze svakodnevno se mijenjaju. U Pljevljima do sada nije testirana nijedna osoba na virus korona i postoje strogo deinisane definicije slučaja kad se radi testiranje.

“Mole se svi građani da poštuju preporuke da se što više socijalno distanciraju, da se ne grle i ne rukuju, kako bi smo spiječili prenošenje virusa. Treba što češće da vode računa o higijeni ruku. Kad nisu u prilici da operu ruke, treba da koriste dezinfekciona sredstva na bazi alkohola. Voditi računa ne izlaziti i ne okupljati se posebno djeca, svako u svojoj kućnoj izolaciji i dvorištu.”, apeluje epidemiološkinja dr Biljana Čarkilović.

Sve potrebne informacije sugrađani mogu dobiti na sledeće brojeve telefona: 052 – 321 995 ; 067- 263 657; 067- 611 847

O Dragana Đurišić

Pročitajte i

Lokalne samouprave, Uprava policije i Uprava za inspekcijske poslove dogovorile koordinirane kontrole poštovanja epidemioloških mjera

Nadležni organi u lokalnim samoupravama će zajedno sa Upravom policije i Upravom za inspekcijske poslove …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *