Naslovna / Vijesti / Društvo / Hrapović: Ljekova ima dovoljno, građani da ne prave zalihe

Hrapović: Ljekova ima dovoljno, građani da ne prave zalihe

Minsitar zdravlja Kenan Hrapović izjavio je da se apoteke u kontinuitetu snabdijevaju sa ljekovima i da su zalihe na zadovoljavajućem nivou te da nema potrebe da građani prave redove ispred apoteka.

“Danas je održan sastanak sa predstavnicima veledrogerija, koje osim državnog Montefarma snabdijevaju crnogorsko tržiste ljekovima i medicinskim sredstvima. Ono sto sam dobio kao uvjeravanje je da se apoteke u kontinuitetu snabdijevaju sa ljekovima i da su zalihe na zadovoljavajućem nivou.  Nema potrebe da građani prave redove ispred apoteka”, saopštio je on.

Prema nejgovim riječima važno je da se poštuju utvrđene mjere socijalne distance, dakle da pojednostavim držite dovoljno rastojanje jedni od drugih.

“Takođe, skrećem pažnju građanima da ne gomilaju medicinska sredstva i prave kućne zalihe. Na taj način onemogućujete ravnomjernu dostupnost svojim sugrađanima. Pokazimo odgovornost i solidarnost prema zajednici.  Danas svi moramo biti na istom zadatku”, zaključio je Hrapović.

Sastanku je prisustvovao i ministar finansija Darko Radunović.

O RTPV

Pročitajte i

Lokalne samouprave, Uprava policije i Uprava za inspekcijske poslove dogovorile koordinirane kontrole poštovanja epidemioloških mjera

Nadležni organi u lokalnim samoupravama će zajedno sa Upravom policije i Upravom za inspekcijske poslove …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *