Naslovna / Vijesti / Društvo / U apotekama najtraženiji maske, dezinfekciona i preventivna sredstva

U apotekama najtraženiji maske, dezinfekciona i preventivna sredstva

U pljevaljskim apotekama poslednjih nekoliko dana zabilježene su gužve, sugrađani najviše kupuju antibakterijske maske, dezinfekciona i preventivna sredstva. Za sada u apotekama nema pomenute robe, naručena je i očekuje se ubrzo da bude isporučena. Ostalih medikamenatam ima dovoljno i u apotekama i veleprodaji.

U Pljevljima, posle preporuka protiv virusa korona koje je donio Institut za javno zdravlje dan nije isti. Prilikom ulaska u markete, banke, prodavnice i druge institucije zabilježeni su redovi sugrađana i poštovanje preventivnih mjera. Prošetali smo i centrom grada, susreli veći broj ljudi na ulici i zabilježili njihovo mišljenje o trenutnom stanju.

Sugrađani koje smo anketirali kažu da nema mjesta za strah i paniku, treba da budemo na oprezu. Jedan od sugrađana je dodao da isključivo koristi prirodni lijek bijeli luk.

U poslednjih nekoliko dana potražnja za antibakterijskim maskama, dezinfekcionim i preventivnim sredstvima je povećana. Za sada u apotekama nema pomenute robe, isporuka se očekuje uskoro.

„Malo je narod uspaničen. Maske nemamo već duže vrijeme, alkohola smo imali do prije neki dan, zato što smo morali da ispoštujemo škole, vrtiće, bolnice. Roba je već poručena i zavisi od situacije na granici kad će stići.“, kaže vlasnica apoteke Prima S, Suzana Tabaković.

Posebno je istakla da postoji strah kod hroničnih bolesnika.

„Malo je više problem sa hroničnim bolesnicima postoji strah kod njih da tableta neće biti dovoljno. Lijekova ima dovoljno i na lageru i kod nas u apoteci.“, dodaje Tabaković.

Na kraju zaključuje da je zadovoljna ponašanjem pacijenata i da poštuju preventivne mjere prilikom ulaska u apoteku.

Cijene u apoteci nisu mjenjali i radno vrijeme je ostalo isto.

Treba se pridržavati preventivnih mjera Instituta za javno zdravlje, jer svaki čovjek je prvenstveno  odgovoran za svoje zdravlje i zdravlje svojih najbližih.

O Dragana Đurišić

Pročitajte i

U srijedu isključenja struje na seoskom području

Zbog planiranih radova na mreži, u srijedu 02. decembra, bez napajanja električnom energijom će ostati: …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *