Naslovna / Vijesti / Društvo / Ispred apoteka, banki i marketa redovi. Na pijaci dan sličan kao i prethodni

Ispred apoteka, banki i marketa redovi. Na pijaci dan sličan kao i prethodni

U našem gradu i drugog dana od uvođenja privremenih mjera situacija je neuobičajna. Ispred marketa, apoteka i banka neuređeni redovi, a na pijaci dan sličan kao i prethodni, najviše se kupuje krompir, zelen, limun i bijeli luk. U odnosu na prvi dan na ulici je bilo manje sugrađana.

Kažu bolje spriječiti nego liječiti, ipak prvog dana od uvođenja mjera ispred pljevaljskih marketa bile su guzve građani su jedni drugim disali za vrat i nisu poštovali pravilo rastojanja od dva metra. U korpama mogli su se vidjeti razni artikli, između ostalog brašno, šećer i ulje.

U svim prodajnim objektima donešene su izmjene režima rada koji se predviđa držanje socijalne distance, zatim na deset metara kvadratnih može biti jedan kupac, a istovremeno ne može biti više od 50 kupaca u objektu. Oni koji upravljaju trgovačkim objektima dužni su obezbjediti poštovanje propisanih mjera.

U pojedinim pljevaljskim marketima primjetili smo na ulazu da potrošači koriste dezinfekciona sredstva i sredstva za suvo pranje ruku.

Ministarka ekonomije, Dragica Sekulić istakla je da zaposleni u objektima moraju da budu sigurni i obezbjeđeni zaštitnom opremom. To podrazumijeva nošenje rukavica i korišćenje dezinfekcionih sredstava.

Ministarka je još jednom apelovala na građane da ne stvaraju kućne zalihe i istakla da su ponosni što su građani ispoštovali njihove apele.

Iako je topao martovski dan u baštama kafića nije se moglo uživa, jer su isti zatvoreni i svi se pridržavaju privremenih mjera.

Na pljevaljskoj pijaci dan sličan kao i prethodni, prodavci kažu da se najviše kupuje krompir, limun i zelen. Bijeli luk može se kupiti po cjeni od sedam do  osam eura po kilogramu, potražnja  je povećana, ali kako objašnjavaju prodavci ljudi više kupuju da siju nego za preventivu pomenutog virusa. Na pljevaljskoj pijaci mogu se kupiti i raznovrsni čajevi.

O Dragana Đurišić

Pročitajte i

Programska šema za nedjelju, 6. 12. 2020.

    NEDJELJA 6.12.2020.     9,00-10,00 Muzički program     10.00-11,00 PLJEVALJSKE NOVEMBARSKE SVEČANOSTI …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *