Naslovna / Vijesti / Društvo / Naručeno 10 respiratora, prva isporuka u naredna dva dana

Naručeno 10 respiratora, prva isporuka u naredna dva dana

ond za zdravstveno osiguranje (FZO) raspisao je postupak hitne nabavke deset respiratora za potrebe opštih bolnica u više crnogorskih opština. Prva isporuka respiratora očekuje se u naredna dva dana, dok će preostalih pet biti isporučeno u narednih 28 dana.

Direktor Fonda Sead Čirgić kazao je za Dnevne novine da je Fond ugovorio nabavku 10 komada aparata za mehaničku ventilaciju (respiratora) ukupne vrijednosti skoro 240.000 eura.

Ugovori su, prema riječima Čirgića, sklopljeni sa dvije firme firmom Osmi red i Farmontom.

“Nabavka pet respiratora ugovorena je sa “Osmim redom” u vrijednosti od 132.609 eura i rokom isporuke od 28 dana i nabavka pet respiratora sa “Farmontom” ukupne vrijednosti 107.085 eura i rokom isporuka dva radna dana”, kazao je Čirgić.

Ovo je drugi pokušaj nabavke respiratora za bolnice u nekoliko crnogorskih gradova.

Prvi postupak za hitnu nabavku 17 respiratora, ukupne vrijednosti, skoro pola miliona eura nije uspio, jer do roka određenog za dostavljanje ponuda, koji je istekao prošlog četvrtka, nije dostavljena nijedna ponuda.

Ministar zdravlja Kenan Hrapović kazao je nedavno da zdravstvene ustanove u Crnoj Gori imaju 70 respiratora, od kojih je 44 u Kliničkom centru Crne Gore.

Izvor: Dnevne novine

O RTPV

Pročitajte i

JU Dnevni centar Pljevlja obilježava Međunarodni dan osoba sa invaliditetom

JU Dnevni centar za djecu sa smetnjama i lica sa invaliditetom Pljevlja povodom obilježavanja 3. …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *