Naslovna / Vijesti / Društvo / Nove mjere u Fondu PIO

Nove mjere u Fondu PIO

Shodno preporukama Vlade Crne Gore za sprovođenje privremenih mjera za sprečavanje infekcije izazvane novim korona virusom, Fond PIO donio je nove mjere koje podrazumijevaju rad sa strankama od 8 do 11 sati. Apeluju na sve korisnike prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja da se za sve informacije obrate putem telefona ili mejla.

Radno vrijeme za rad sa strankama privremeno se ograničava na period od 8 do 11 sati svakog radnog dana, uz poseban režim ulaska u prostorije Fonda. Ulazak će biti naizmjeničan, o čemu će voditi računa ovlašćeni službenici Fonda.

“Apelujemo na sve korisnike prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja i osiguranike da se uzdrže od dolazaka u prostorije Fonda, osim u slučajevima prijeke potrebe, a da se za sve informacije obrate putem telefona ili maila”, navodi se uz saopštenju.

Privremeno se obustavlja rad u kancelarijama područnih jedinica Kolašin, Danilovgrad i Mojkovac. Korisnici mogu dobiti sve potrebne informacije u nadležnim područnim jedinicama.

“Privremeno se obustavlja medicinsko vještačenje u Sektoru za medicinsko vještačenje (prvostepena invalidska komisija). Korisnici i osiguranici biće blagovremeno obaviješteni o novom rasporedu vještačenja”, navodi se u saopštenja.

U periodu važenja privremenih mjera poslodavci nisu u obavezi da dostavljaju Obrazac M4 – Prijava podataka za utvrđivanje staža osiguranja, zarade, naknade zarade, odnosno osnovice osiguranja i visine uplaćenog doprinosa, osim u slučajevima kada je to neophodno za postupanje po zahtjevima za ostvarivanje prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja.

“Privremene mjere stupaju na snagu danom donošenja i važiće u skladu sa preporukama Vlade Crne Gore, o čemu će Fond penzijskog i invalidskog osiguranja Crne Gore blagovremeno informisati javnost”, navodi se u saopštenju.

Sve potrebne informacije korisnici i osiguranici mogu dobiti na brojeve telefona ili mail adrese ovlašćenih službenika, i to:

– Područna jedinica Podgorica – br.tel. 020/403-812 i 020/403-825 ili na mail misko.zivaljevic@fondpio.me i ivana.kazic@fondpio.me

– Područna jedinica Nikšić – br.tel. 040/242-453 ili na mail milorad.kilibarda@fondpio.me

– Područna jedinica Berane – br.tel. 051/233-721 ili na mail milka.pekovic@fondpio.me

– Područna jedinica Bijelo Polje – br.tel. 050/432-829 ili na mail rosanda.madzgalj@fondpio.me

– Područna jedinica Pljevlja – br.tel. 052/322-039 ili na mail scepan.tosic@fondpio.me

– Područna jedinica Bar – br.tel. 030/315-124 ili na mail katarina.hajdukovic@fondpio.me

– Područna jedinica Kotor – br.tel. 032/322-936 ili na mail verica.marsenic@fondpio.me

– Područna jedinica Herceg Novi – br.tel. 031/322-982 ili na mail milica.subotic@fondpio.me

– Područna jedinica Cetinje – br.tel. 041/231-584 ili na mail snezana.lazovic@fondpio.me

– Odsjek za sprovođenje ino-osiguranja – br.tel. 020/403-882 ili na mail snezana.lazovic@fondpio.me i darko.smolovic@fondpio.me

– Odsjek za obračun isplatu prava – br.tel. 020/403-865, 020/403-884 020/403-850 ili na mail milisav.jurisevic@fondpio.me i dragana.djukanovic@fondpio.me

Izvor: Analitika

O RTPV

Pročitajte i

Za tri godine primljeno 515 vojnika po ugovoru

Ministarstvo odbrane je nakon spovedenih intervjua i provjera protekle sedmice u Vojsku Crne Gore primilo …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *