Naslovna / Vijesti / Društvo / Raspisan javni poziv za prikupljanje predloga kandidata za članove Etičke komisije za lokalne službenike i namještenike

Raspisan javni poziv za prikupljanje predloga kandidata za članove Etičke komisije za lokalne službenike i namještenike

S obzirom da na prethodni javni poziv nije prijavljen dovoljan broj kandidata Odbor za izbor i imenovanja Skupštine opštine Pljevlja ponovo poziva građane, grupe građana, zaposlene u organima lokalne uprave, javnim službama, u lokalnim medijima i Nevladine organizacije koje imaju sjedište na području opštine da predlože kandidate za članove Etičke komisije za lokalne službenike i namještenike. Ovlašćeni predlagači  mogu predložiti najviše po jednog kandidata.

Za članove Etičke komisije biraju se po jedan predstavnik iz reda građana, zaposlenih u organima lokalne uprave, u javnim službama, u lokalnim medijima i predstavnik nevladinih organizacija.

Etička komisija ima predsjednika i četiri člana.

Za člana Etičke komisije može biti izabrano lice koje posjeduje visoke etičke vrijednosti i uživa ugled i poštovanje u svojoj sredini i ima prebivalište na teritoriji opštine.

Za člana Etičke komisije ne može biti izabrano lice koje je izabrani predstavnik ili funkcioner u smislu odredaba Etičkog kodeksa izabranih predstavnika ili funkcionera, fumkcioner ili član organa političke partije ( predsjednik, članovi predsjedništva, njihovi zamjenici, članovi izvršnih i glavnih odbora kao i drugi partijski funkcioneri) i pravosnažno osuđeni za krivično djelo koja ga čine nepodobnim za članstvo u Etičkoj komisiji.

Predlozi se dostavljaju u roku od 30 dana od dana objavljivanja u Pljevaljskim novinama.

O Vesna Tanjević

Pročitajte i

Završni radovi na adaptaciji i izgradnji sportskih igrališta u Gagovića imanju i terenu kod Gimnazije

U saradnji sa Ministarstvom sporta i mladih Crne Gore, Opština Pljevlja realizuje izgradnju novog terena …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *