Naslovna / Vijesti / Politika / Полиција да пронађе нападаче на младог Божидара Чабаркапу

Полиција да пронађе нападаче на младог Божидара Чабаркапу

Четврти дан пролази, а организатори напада и нападачи са фантомкама и палицама на младог Пљевљака Божидара Чабаркапу нису пронађени. Они који су од почетка радили и раде на томе да се овај случај заташка и заборави, треба да знају да им то неће поћи за руком.Уколико се у најскоријем року не открију налогодавци и извршиоци напада на српског младића, који је редован учесник литија, биће јасно да иза напада стоје дијелови полиције и тајне службе који су под контролом власти.Уколико се у најскоријем року не открију налогодавци и извршиоци овог мучког напада на Србина у Пљевљима, у глуво доба ноћи и то пред његовим кућним прагом, полиција ће сносити одговорност за све даље догађаје.

Јавност треба да зна да је полиција већ два пута прије овог напада, претресала породичну кућу Славка Чабаркапе, Божидаровог оца,и да није пронашла никакво оружје, осим што је у другом случају ухапсила мајице на којима је отиснута традиционална црногорска застава тробојка. Приликом претреса, у кућу ове српске породице упадало је по 10 и више полицајаца, као да се ради о сједишту криминалног клана, а не о часној радничкој породици. Врло је индикативно то што се напад на Бошидара Чабаркапу десио испред његове куће, након што је полиција у два наврата претресима утврдила да у његовој кући нема оружја. Пљевља су мали град и нико неће повјеровати да полиција није у стању да пронађе нападаче. Тешко је замислити да у Пљевљима неко некога нападне испред његове куће, а да нема заштиту одређених дијелова служби и владајуће структуре.

Посебно забрињава то што је данас у Црној Гори створен амбијент у којем је над Србима и вјерницима једине канонске СПЦ дозвољено примијенити брутално насиље, упутити пријетње и најстрашније увреде, уз већ постојећу системску дискриминацију, а да државни органи не реагују и не заштите их. С друге стране, над српском омладином спроводи се тортура и под маскама и без маски, имајући у виду да полиција приликом кажњавања, обављања претреса и привођења селективно поступа и ове мјере примјењује највише према Србима и вјерницима СПЦ, посебно од почетка мирних и достојанствених литија. Све наведено указује да Црна Гора није правна држава која гарантује правну и физичку сигурност свим њеним грађанима, што се мора промијенити.

Читав случај, посебно у погледу његовог заташкавања, може послужити као образац поступања владајуће структуре према једној поносној и пркосној српској породици у Пљевљима и Црној Гори која, и поред тешког економског положаја, у амбијенту бруталне дискриминације Срба, не жели да прода своју православну вјеру, Српску православну црквуи српски идентитет за џак мекиња и снажно се противи отимању светиња.Не искључујемо могућност да Божидар Чабаркапа неће бити једини Србин у Пљевљима који ће бити нападнут у овој паузи одржавања литија, како би се народ застрашио и одустао од масовне подршке и учешћа у одбрани светиња.

Снажно поручујемо владајућој структури да вјерујући православни народ у Пљевљима и Црној Гори неће застрашити ни овакви напади на нашу омладину,нити ће га навести да одустане од одбране својих светиња и чврсте ријешености да очува свету, канонску и државотворну светосавску цркву у Црној Гори са свим њеним епархијама.

Владислав Бојовић, предсједник ОО Демократске народне партије Пљевља и функционер Демократског фронта

O RTPV

Pročitajte i

Saopštenje za javnost povodom šovinističkih poruka u Pljevljima

Povodom šovinističkih poruka usmjerenih protiv naših sugrađana – pripradnika manjinskih naroda i drugih manjinskih nacionalnih …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *