Naslovna / Vijesti / Društvo / Odlučeno: Policijska akademija u Danilovgradu i Studentski dom Krost u Podgorici karantini

Odlučeno: Policijska akademija u Danilovgradu i Studentski dom Krost u Podgorici karantini

Vlada Crne Gore je juče, bez održavanja sjednice, na osnovu pribavljenih saglasnosti većine članova, donijela Odluku da se objekti “Internat policijske akademije“ u Danilovgradu i Studentski dom “Krost“ u Podgorici, ustupe za sprovođenje mjera karantina.

“Tim povodom, zaduženi su Uprava za imovinu i pravno lice “Kroling“ iz Danilovgrada da Ministarstvu zdravlja ustupe ove objekte za potrebe sprovođenja mjera karantina, na privremeno upravljanje i korišćenje”, navode u Vladi.

Vlada je donijela i zaključke kojima se nadležni organi zadužuju da obezbijede fizičku zaštitu, održavanje higijene, kao i ketering usluge za potrebe lica koja će biti smještena ovim objektima.

Crna Gora je, gotovo tri mjeseca nakon pojave virusa u svijetu, zabilježila prva dva slučaja koronavirusa. Zaražene su dvije žene, čije zdravstveno stanje je stabilno.

Jedna pacijentkinja je iz Ulcinja, došla je iz SAD i to prije 12 dana i nije bila pod nadzorom. Ona se nalazi na Infektivnom odjeljenju Kliničkog centra Crne Gore.

Druga pacijentkinja je došla iz Španije, živi u Podgorici i bila je pod nadzorom. Ona se nalazi u kućnoj izolaciji sa suprugom i djecom, koji će danas biti testirani na koronavirus.

O RTPV

Pročitajte i

U srijedu isključenja struje na seoskom području

Zbog planiranih radova na mreži, u srijedu 02. decembra, bez napajanja električnom energijom će ostati: …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *