Naslovna / Vijesti / Društvo / Ostani doma: Nagradni kreativni konkurs za djecu

Ostani doma: Nagradni kreativni konkurs za djecu

Kao podršku kampanji Ostani doma, Zavod za metrologiju danas je pokrenuo kreativni konkurs “Mjerioci u kuhinji”, namijenjen djeci uzrasta do 15 godina.

Kako ističu u Zavodu, u okviru konkursa djeca ili njihovi roditelji mogu da od kuće prave video zapise u kojima, na primjer, djeca mjere masu i/ili zapreminu namirnica ili pomažu u pravljenju kolača, palačinki, mafina… Konkurs će trajati do 31. marta, a najkreativnije učesnike očekuju nagrade.

“Uz zabavu, istovremeno bi djeca učila o, na primjer, mjernim jedinicama kilogram, litar, kao i manjim mjernim jedinicama gram, mililitar i njihovoj upotrebi u kuhinji”, dodaju.

Konkursom, naglašavaju u Zavodu, žele da doprinesu akciji “Ostani doma” i sprječavanju širenja korona virusa, odnosno da podstaknu sve da poštuju mjere i preporuke zvaničnih nadležnih institucija i tako čuvaju zdravlje.

“Učešćem na konkursu djeca mogu vrijeme koje provode kući ispuniti zabavnim sadržajem i ujedno naučiti više o mjerenjima mase ili zapremine”, poručuju iz Zavoda za metrologiju.

Za učešće na konkursu potrebno je Zavodu za metrologiju poslati video zapis koji traje do minut, naziv i kratki opis snimka, kao i ime i prezime i kontakt telefon pošiljaoca na email: mjeriociukuhinji@gmail.com

“Dostavljene video zapise će Zavod objaviti i na svojim nalozima na društvenim mrežama uz hashtag-ove: #ostanidoma #pomocukuci, #mjeriociukuhinji, #porodicnametrozabava i #metrologijaukuhinji. I učesnici konkursa mogu video zapise koje dostave Zavodu i sami postavljati na svojim nalozima na društveniim mrežama uz navedene hashtag-ove”, zaključuju u Zavodu.

Izvor: CdM

O RTPV

Pročitajte i

Lokalne samouprave, Uprava policije i Uprava za inspekcijske poslove dogovorile koordinirane kontrole poštovanja epidemioloških mjera

Nadležni organi u lokalnim samoupravama će zajedno sa Upravom policije i Upravom za inspekcijske poslove …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *