Naslovna / Vijesti / Društvo / U Crnoj Gori još šest slučajeva koronavirusa

U Crnoj Gori još šest slučajeva koronavirusa

U Crnoj Gori potvrđeno je još šest novih slučajeva obolijevanja od korona virusa, saopštio je Institut za javno zdravlje. Time je broj oboljelih u našoj državi porastao na osam.

“U laboratorijama Instituta za javno zdravlje završene su preliminarne analize 20 uzoraka uzetih kod osoba iz nadzora i kontakata do sada potvrđenih slučajeva. Od obrađenih uzoraka pozitivno je 6, od kojih jedan nema epidemiološku povezanost sa do sada potvrđenim slučajevima”, saopšteno iz IJZ

Kako navode, u 18 sati pod zdravstevno-sanitarnim nadzorom u Crnoj Gori nalazile su se 3.523 osobe, uključujući i naše državljane koji su se organizovano vratili u Crnu Goru, a koji su iz preventivnih razloga smješteni u karantine.

“Ovakav skok broja pozitivnih slučajeva bio je očekivan imajući u vidu broj bliskih kontakata koji su identifikovani i obrađeni. Ekipe Instituta će i ovo veče provesti na terenu, sprovodeći dalju identifikaciju kontakta i obradu prikupljenih podataka”, poručuju iz IJZ.

Izvor: Analitika

O RTPV

Pročitajte i

Сјутра искључења струје на великом дијелу градског и сеоског подручја

Из Црногорског електродистрибутивног система смо обавијештени да ће због радова на електро мрежи сјутра 22.9.2020.године …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *