Naslovna / Vijesti / Društvo / Najstrože kazne za kršenje samoizolacije

Najstrože kazne za kršenje samoizolacije

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti i najviši predstavnici pravosuđa saglasili su se danas da je u cilju zaštite građana i cijelog društva od daljeg širenja koronavirusa potrebno u kontinuitetu preduzimati najstrože zakonom predviđene sankcije prema svim fizičkim i pravnim licima koja krše naredbe Ministarstva zdravlja, a posebno prema fizičkim licima koja ne poštuju rješenja o samoizolaciji.

Na sastanku održanom uoči današnje sjednice Vlade predsjednica Vrhovnog suda Crne Gore Vesna Medenica i vrhovni državni tužilac Ivica Stanković podržali su u potpunosti sve aktivnosti Nacionalnog koordinacionog tijela i iskazali punu suglasnost sa naredbama i mjerama.

“Nacionalno koordinaciono tijelo je informisano o apsolutnoj spremnost pravosuđa da u tijesnoj saradnji sa drugim državnim subjektima u kontinuitetu postupa po nadležnosti kako bi se spriječilo dalje širenje koronavirusa”, saopšteno je iz Vlade.

Konstatovano je da je, budući da naročitu opasnost po građane i cijelo društvo predstavlja neodgovorno nepoštovanje rješenja o samoizolaciji, svaki otkriveni slučaj bude u najkraćem roku procesuiran i to najstrožim predviđenim kaznama.

Izvor: CdM

O RTPV

Pročitajte i

Za tri godine primljeno 515 vojnika po ugovoru

Ministarstvo odbrane je nakon spovedenih intervjua i provjera protekle sedmice u Vojsku Crne Gore primilo …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *