Naslovna / Vijesti / Društvo / Divlja deponija u Potrlici, na sramotu nesavjesnim sugrađanima

Divlja deponija u Potrlici, na sramotu nesavjesnim sugrađanima

Na samom kraju naselja Potrlica, nalazi se divlja deponija kućnog otpada i građevinskog materijala. Iza deponije nalazi se još šest domaćinstava koja svakodnevno moraju proći ovu dionicu od nekoliko stotina metara.

Nesavjesni i neodgovorni građani i dalje prave divlje deponije, iako smo mislili da je to davno prošlo vrijeme i da je svijest građana na velikom ekološkom nivou. Na žalost i dalje ima onih koji javne površine smatraju ničijim i na njih odlažu kućni i građevinski otpad, odmah pored puta. Bitno je da nije ispred njihove kuće. Bruka i sramota. Pa zar u ovim kriznim vremenima, kada hara zarazna bolest, treba nam još jedan izvor zaraze. Zdravom razumu prosto nevjerovatno. Zato se zdrav razum buni protiv ovoga i ukazuje kako ne treba raditi za opšte dobro pojedinca ali i kolektiva. Na poziv našeg odgovornog sugrađanina snimili smo deponiju na kraj naselja Potrlica, koja je godinama aktivna. Ne zna se kada je gore ovuda proći, ljeti kada se diže ogromna prašina sa izlokanog i rupama punog puta i neprijtnog mirisa sa deponije ili kada je kiša pa je put blatnjav od guma mehanizacije koja odlaže građevinski otpad.

Na kraju naselja se nalaze i dva seoska groblja. A put do njih je jedino ovaj. Odgovornim i savjesnima smeta, da naše sugrađane na posljedni put ispraćamo ovim putem i kroz ovakav ambijentalani prostor.

Po ko zna koji put apelujemo na naše sugrađana da se prema javnim površinama odnose kao prema svojoj imovini za opšte dobro svih. Nadamo se da će se vinovnici ovih nedjela prepoznati i ubiduće sav kućni i građevinski otpad pravilno odlagati. Na nadležnim službama je da pomognu savjesnim sugrađanima i konačno stanemo u kraj nepravilnom odlaganju otpada i stvaranju divljih deponija.

O Vinka Gogić

Pročitajte i

Programska šema za ponedjeljak, 21. 9. 2020.

  PONEDJELJAK 21.9.2020.     7,00-7,40 Muzički program     7,40-7,50 Pljevljа u slici- repriza …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *