Naslovna / Sport / Odlažu se MOSI igre u Novoj Varoši

Odlažu se MOSI igre u Novoj Varoši

Zbog korona virusa odlažu se i 57. Međuopštinske omladinske sportske igre koje su trebalo da se održe u Novoj Varoši. Informacija još nije zvanična ali skoro je izvjesno da će igre biti pomjerene za narednu godinu.

Kao što je poznato najveća sportska amaterska manifestacija 57. Međuopštinske omladinske sportske igre (MOSI) ove godine, sredinom jula,  su se trebale održati u Novoj Varoši.

Međutim, kako trenutna situacija nalaže na prostorima Srbije, Crne Gore, BiH (RS i Federacije) iz koje su opštine učesnice MOSI, a vezana je za mjere koje su preduzete povodom pojave Korona virusa najvjerovatnije će  igre biti odložene.

Po riječima predsjednika Skupštine MOSI, Ljubivoja Vranića već su obavljeni kontakti sa članovima Skupštine i Stalnog komiteta igara, a s obzirom na trenutnu situaciju  zauzet je stav u Organizacionom odboru da se igre pomjere za period kada se budu ispunjavali uslovi da MOSI mogu biti normalno i neometano održane, a to je 2021. godine.

– Znamo šta nosi koronaviorus i drugog izbora nismo imali. I pored naše velike volje i želje da spremni dočekamo sportiste iz preko 30 gradova koji bi se nadmetali u 15 sportskih grana, kako trenutno stvari stoje najbolje rešenje je da se igre odlože. Istina sada je tek polovina marta a igre su trebale da se održe polovinom jula ove godine, dakle za četiri mjeseca, predviđanja medicinskih stručnjaka nam ne daju nadu za optimizam, mislim da je sasvim realna odluka da se igre pomjere za narednu 2021. godinu. Nije ovo prvi put da se MOSI pomjeraju slično je bilo i 1980. godine kada su se igre koje su trebale da se održe u Beranama (tadašnjem Ivangradu) radi vanredne situacije i zemljotresa u Crnoj Gori pomjerile i održane su 1981. godine. Ne možemo ništa protiv više sile, već su poznati domaćini 58. i 59. MOSI a to su Kolašin i Užice, svakako da ćemo i sa njima obaviti kontakte i razgovore. U dogovoru sa najvećim organima igara Skupštinom, Stalnim komitetom i Opštinskim vjećem Nove Varoši na čelu s predsednikom Radosavom Vasiljevićem ćemo donijeti konačnu odluku o pomjeranju igara – zaključio je Vranić.

O Alen Džakić

Pročitajte i

Mugoša u ponedjeljak o sportu u Crnoj Gori

Crnogorski sportisti u ponedjeljak bi mogli da dobiju više informacija o mogućem povratku treninzima. Kako …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *