Naslovna / Vijesti / Društvo / Privredna komora: Ne otpuštati radnike i ne dizati cijene, pozdravljamo Vladine mjere

Privredna komora: Ne otpuštati radnike i ne dizati cijene, pozdravljamo Vladine mjere

Poštujući inicijativu i poziv Vlade, Upravni odbor Privredne komore Crne Gore je donio odluku o donaciji 25.000 eura Nacionalnom koordinacinom tijelu za suzbijanje posljedica korona virusa i pozvao sve privrednike da, u skladu sa mogućnostima, iskažu društvenu odgovornost u borbi protiv posljedica pandemije.”

Pandemija izazvana virusom korona je veoma ozbiljan zdravstveni izazov koji se snažno odražava na globalne, regionalne i nacionalne ekonomske tokove, pa Privredna komora pozdravlja donošenje paketa mjera Vlade za
ublažavanje posljedica po crnogorsku ekonomiju.

“Pravovremena reakcija Vlade, u skladu sa iskazanim zahtjevima poslovne zajednice, omogućava očuvanje supstance nacionalne ekonomije u uslovima smanjene privredne aktivnosti. Uvjereni smo da će usvojene mjere, među kojima su odlaganje otplate kredita, uplate poreza i doprinosa na zarade, te nove, izuzetno povoljne kreditne linije Investiciono razvojnog fonda, znatno doprinijeti održavanju likvidnosti crnogorskih preduzeća, nastavku poslovnih aktivnosti, a time i stabilnosti radnih mjesta njihovih zaposlenih”, saopštili su iz Privredne komore.

Krizno vrijeme će, nadaju se, brzo proći, ali, dok traje, neophodno je dosljedno odgovorno djelovanje svih aktera u društvu, kako bis spriječili da pandemija uzdrma temelje našeg sveukupnog intenzivnog prosperiteta.

“Stoga pozivamo kolege privrednike da i dalje solidarno dijele ogroman teret aktuelnog trenutka i ne posežu za otpuštanjem radnika. Apelujemo na trgovce – nemojte pokleknuti pred izazovom rasta tražnje građana za osnovnim proizvodima i ne povećavajte njihove cijene. Građanima još jednom upućujemo poruku, nema potrebe za stvaranjem zaliha, trgovine su dobro snabdjevene i tako će biti i ubuduće”, poručuju iz PKCG.

Privredna komora će pratiti efekte realizacije Vladinih mjera i u komunikaciji sa svojim članicama, predlagati nove, ukoliko se ukaže potreba.

Izvor: CdM

O RTPV

Pročitajte i

Završni radovi na adaptaciji i izgradnji sportskih igrališta u Gagovića imanju i terenu kod Gimnazije

U saradnji sa Ministarstvom sporta i mladih Crne Gore, Opština Pljevlja realizuje izgradnju novog terena …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *