Naslovna / Vijesti / Ekonomija / EP naredne sedmice o hitnoj pomoći

EP naredne sedmice o hitnoj pomoći

Evropski parlament glasaće naredne sedmice po hitnoj proceduri o Finansijkoj pomoći zemljama članicama EU, kao i zemljama koje pregovaraju o pridruživanju, koje su ozbiljno pogođene epidemijom koronavirusa.

Poslanici će tokom skraćenog jednodnevnog zasijedanja narednog četvrtka u Briselu takođe razmatrati i Specifične mjere za mobilisanje ulaganja u zdravstvene sisteme zemalja članica i u druge sektore ekonomije kao odgovor na širenje koronavirusa.

Iz Evropske komisije prethono je saopšteno da Komisija i Evropki centar za prevenciju i kontrolu bolesti (ECDC) pažljivo prate situaciju sa širenjem kovida-19 na Zapadnom Balkanu, i da su EU delegacije u bliskom kontaktu sa relevantnim vlastima.

Naglašavaju i da se traži način da se Zapadni Balkan pridruži inicijativama EU i kako da se najbolje ponudi podrška u ublažavanju socio-ekonomskog uticaja, uključujući i mogućnost preusmjeravanja IPA fondova i fleksibilnosti pravila o državmoj pomoći.

Iz EK su podsjetili i da je EU najveći donator, investitor i trgovinski partner u regionu Zapadnog Balkana, i da od 2014, svake godine EU odobrava više od milijardu eura za podršku stanovnicima Zapadnog Balkana.

Izvor: RTCG

O RTPV

Pročitajte i

PU: Počinje kampanja “Računa se svaki račun”

Poreska uprava (PU) sprovešće kampanju “Računa se svaki račun”, u cilju promocije projekta elektronske fiskalizacije, …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *