Naslovna / Vijesti / Društvo / Iz Doma starih Pljevlja pozivaju sve koji su mogućnosti da doniraju zaštitnu opremu i dezinfekciona sredstva

Iz Doma starih Pljevlja pozivaju sve koji su mogućnosti da doniraju zaštitnu opremu i dezinfekciona sredstva

Iz JU Doma starih Pljevlja pozivaju ljude dobre volje, pravne subjekte i institucije ukoliko su u prilici, da doniraju javnim ustanovama Dom starih Pljevlja, Bijelo Polje i Grabovac nedostajuću zaštitnu opremu i dezinfekciona sredstva u cilju efikasnijeg spriječavanja širenja virusa COVID-19. Naglašavaju da ne zaboravimo da se u pomenutim ustanovama nalazi najranivija grupa naših sugrađana kojima su poslednja linija odbrane zaposleni.

Na osnovu Naredbe o sprovođenju mjera za sprječavanje infekcije izazvane novim virusom korona Ministarstva zdravlja i preporuka Ministarstva za rad i socijalno staranje Crne Gore JU Dom starih ,,Pljevlja” donijela je sledeće odluke.

Posjete korisnicima u ovoj ustanovi  strogo su zabranjene.

Pored toga, korisnicima je od strane uprave Doma preporučeno da se strogo pripržavaju uputstava epidemiologa i stručnih organa kao i da izbjegavaju izlaske van kruga ustanove.

Zaposleni, dobavljači, kao i sva lica sa kojima naša ustanova sarađuje dužna su da se pridržavaju preporuka Ministarstva zdravlja Crne Gore.

Navedene zabrane i ograničenja ostaju na snazi sve do momenta prestanka opasnosti od infekcije virusom korona, kažu iz Doma starih Pljevlja.

Pored preporuka i odluka kje se strogo moraju poštovati iz Doma starih Pljevlja pozivaju sve ljude dobre volje, pravne subjekte i institucije, ukoliko su u prilici, da doniraju javnim ustanovama Dom starih Pljevlja, Bijelo Polje i Grabovac nedostajuću zaštitnu opremu i dezinfekciona sredstva u cilju efikasnijeg spriječavanja širenja virusa COVID-19.

Iz Doma starih navode: oprema koja na tržištu nedostaje i do koje je gotovo nemoguće doći su: zaštitne maske, kape, kaljače, rukavice, jednokratni mantili-kecelje, zaštitne naočare i dezobarijere. Sredstva higijene su: alkohol sedamdesetoprocentni i koncetrovani asepsol.

Naglašavaju da ne zaboravimo da se u pomenutim ustanovama nalazi najranjivija grupa naših građana, kojima su posljednja linija odbrane zaposleni.

I na kraju pravilo je jednostavno: zaštitite sebe i druge tako što ćete se pridržavati smjernica i upustava javno zdravstvenih vlasti –  Ministarstva zdravlja i Institituta za javno zdravlje. Obaveza je svakog od nas da uradimo sve što je u našoj moći da zaštitimo našu porodicu i okruženje.

O Dragana Đurišić

Pročitajte i

Lokalne samouprave, Uprava policije i Uprava za inspekcijske poslove dogovorile koordinirane kontrole poštovanja epidemioloških mjera

Nadležni organi u lokalnim samoupravama će zajedno sa Upravom policije i Upravom za inspekcijske poslove …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *