Naslovna / Vijesti / Društvo / Ministar Nuhodžić pozvao građane da poštuju mjere samoizolacije: svaki pojedinac je odgovoran za sebe i za cijelo društvo

Ministar Nuhodžić pozvao građane da poštuju mjere samoizolacije: svaki pojedinac je odgovoran za sebe i za cijelo društvo

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić pozvao građane da poštuju mjere samoizolacije i karantina rekavši da je to za dobro njihovih porodica i cijelog društva i da će svi koji budu prekršili mjere biti sankcionisani bez izuzetka.

„Borba protiv koronavirusa zahtijeva naše zajedništvo i odgovornost. U toj borbi zdravlje i životi ljudi su naš prioritet. Moramo biti ujedinjeni i svi zajedno moramo učiniti sve što je u našoj moći da spasimo svaki ljudski život. To nije samo odgovornost države i institucija sistema. To je odgovornost svakog od nas“ – kazao je ministar Nuhodžić.

Ministar unutrašnjih poslova je rekao da je Vladi Crne Gore zdravo i bezbjedno društvo na prvom mjestu.

„Ali, budite i vi sebi na prvom mjestu. Samo tako možete zaštiti sebe, svoju djecu, porodicu i prijatelje“ – kazao je ministar.

Podsjetio je da Vlada ulaže vanredne napore da vrati građane iz inostranstva kućama i to na njihov zahtjev, da su naše granice otvorene za naše državljane, ali da je po dolasku u zemlju četrnaestodnevni karantin obavezna mjera i obaveza građana koji su u karantinu jer tako štite živote svojih porodica.

„Zato zahtijevamo, od vas da poštujete odluke države i zdravstvenih organa, da se odgovorno odnosite prema zdravstvenim radnicima i zaposlenima u institucijama koje opslužuju karantinske objekte. Posebno apelujem, na građane koji su u samoizolaciji da se strogo pridržavaju pravila. Nije lako, ali je neophodno, i želim im se zahvaliti na odgovornom ponašanju jer time štite i sebe i druge“ – rekao je ministar unutrašnjih poslova.

Podsjetivši da policija svakodnevno provjerava sprovođenje mjera samoizolacije ministar je rekao da će i svi koji ne poštuju mjere, biće sankcionisani, bez izuzetka.

„Svaki pojedinac je odgovoran za društvo u kojem živi i samo zajedničkim naporom možemo se boriti protiv korona virusa. Poštujte svoje živote, a i napore države da budete zdravi“ – kazao je ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić.

O RTPV

Pročitajte i

U srijedu isključenja struje na seoskom području

Zbog planiranih radova na mreži, u srijedu 02. decembra, bez napajanja električnom energijom će ostati: …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *