Naslovna / Vijesti / Društvo / Savjet za građansku kontrolu rada policije: Policijski službenici obavljaju odličan posao

Savjet za građansku kontrolu rada policije: Policijski službenici obavljaju odličan posao

Savjet za građansku kontrolu rada policije apeluje na građane da poštuju sve protivepidemijske mjere Vlade Crne Gore. Borba protiv koronavirusa najveći je izazov sa kojim se suočava moderna Crna Gora i njeni građani. Potrebno je nacionalno jedinstvo i puna građanska odgovornost, na svakom  mjestu i u svakoj situaciji. Vlada Crne Gore, državni i organi lokalne samouprave preduzimaju odlučne napore kako bi se zaštitilo zdravlje stanovništva. Određene usvojene mjere o odluke, kao i one koje će potencijalno uslijediti, nijesu popularne jer ograničavaju i zadiru u prava i slobode. Zbog činjenice da se nalazimo u vanrednim okolnostima, treba ih prepoznati i podržati kao dio ukupne borbe čiji je prioritet zaštita i spašavanje svakog ljudskog života. Virus se prenosi kontaktom između građana koji se ne pridržavaju naredbi i svojim kretanjem i ponašanjem ugrožavaju druge.

Savjet za građansku kontrolu rada policije iskazuje poštovanje i zahvalnost svim zdravstvenim radnicima i podržava jačanje kapaciteta zdravstvenog sistema Crne Gore.

Cijenimo posebno važnim da istaknemo ulogu i posvećenost policijskih službenika i podsjetimo javnost na odličan posao koji obavlja Policija Crne Gore kod osiguranja bezbjednosti i poštovanja zdravstvenih propisa i suzbijanja širenja zarazne bolesti. Posebno je važna briga o policijskim službenicima i zdravlju njihovih porodica. Zato preporučujemo nadležnima da sva patrolna vozila i stanice policije budu snabdijevana odgovarajućom i dezinsfekcionim sredstvima, u dovoljnim količinama.

Obavještavamo javnost da je dodatno olakšana i onako jednostavna procedura postupka građanske kontrole. Primjedbe na postupanje policije trenutno se dostavljaju putem elektronske adrese support@kontrolapolicije.me i preko stranice na društvenoj mreži https://www.facebook.com/kontrolapolicije/. Savjet pažljivo razmatra sve pritužbe ali će imati i pojačani senzibilitet za rad policije u novonastalim okolnostima pa će se primarno baviti ozbiljnijim navodima o prekoračenju ovlašćenja.

O RTPV

Pročitajte i

Od danas do ponedjeljka zabrana kretanja: Policajci na ulazima i izlazima iz opština

Uprava policije podsjeća građane da je Naredbom o izmjenama Naredbe za preduzimanje privremenih mjera za …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *