Naslovna / Vijesti / Društvo / Bošković: Poštujte mjere, da ne uvodimo vanredno stanje

Bošković: Poštujte mjere, da ne uvodimo vanredno stanje

Ministar odbrane Predrag Bošković, gostujući u Jutarnjem programu RTCG, pozvao je građane da poštuju preporuke Nacionalnog koordinacionog tima za suzbijanje zaraznih bolesti.

Kaže da je zabilježeno dosta nepoštovanja, što službe na terenu pokušavaju da suzbiju.

On je istakao da još ne razmišljaju o uvođenju vanrednog stanja, dodajući da će to zavisiti od ponašanja građana i toga koliko oni poštuju mjere.

“Očigledno ljudi nisu dovoljno ozbiljno shvatili ovu situaciju, pa su karantine doživjeli kao mjesto za socijalno zbližavanje, a ne za držanje socijalne distance. Mislim da se sada, prije svega, javnost uozbiljila, jer su shvatili da nepoštovanje preporuka znači njihovo duže ostajanje u karantinima”, kazao je Bošković.

Dodaje da je Vojska Crne Gore na raspolaganju građanima i državi.

“U zavisnosti od potreba, iz dana u dan, mijenja se broj vojnika koji je na terenu. Sinoć su otvorena dva nova karantina. Bivši hotel ‘Metalurg’ u Herceg Novom i prostorije Crvenog Krsta u Sutomoru’, poručio je Bošković.

Ističe da je najvažnija disciplina građana.

“Što ona bude veća, svakako, neće biti potrebe za uvođenjem rigoroznijih mjera. Prethodne večeri smo uveli mjere prema vjerskim zajednicama, jer se nisu poštovale preporuke Nacionalnog koordinacionog tima”, objasnio je Bošković.

Kaže da je država napravila dobar plan i pravovremeno reagovala, kako nisu uradile mnoge zemlje, ne samo u regionu, već i šire.

“Međutim, pojedinci ne doživljavaju ovo kao ekstremno tešku i opasnu situaciju. Zbog toga smo na vjerskim skupovima imali preko 1300 ljudi, koji su se pričešćivali sa istom kašikom. To bi mogao biti zaista opasan vid izvora zaraze, koji bi mogao narušiti sve ono dobro što smo uradili”, naveo je ministar.

Bošković je kazao da samo udruženi iz ovoga možemo izaći kao pobjednici.

“Smatram da su ove mjere sasvim dovoljne da se obuzda epidemija. Naravno, sve to pod uslovom da se svi pridržavaju preporuka Nacionalnog koordinacionog tima. Mi ćemo pratiti situaciju. Dovoljno rigoroznih mjera je preduzeto. Stavili smo zdravlje iznad ekonomije i svega drugog i praktično zaustavili život u Crnoj Gori, kako bismo sačuvali živote”, zaključio je Bošković.

Izvor: RTCG

O RTPV

Pročitajte i

Сјутра искључења струје на великом дијелу градског и сеоског подручја

Из Црногорског електродистрибутивног система смо обавијештени да ће због радова на електро мрежи сјутра 22.9.2020.године …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *