Naslovna / Vijesti / Društvo / Raspisan javni poziv za utvrđivanje predloga za izbor članova Savjeta za razvoj i zaštitu lokalne samouprave

Raspisan javni poziv za utvrđivanje predloga za izbor članova Savjeta za razvoj i zaštitu lokalne samouprave

S obzirom da na prethodni javni poziv nije prijavljen dovoljan broj kandidata Odbor za izbor i imenovanja Skupštine opštine Pljevlja  u postupku utvrđivanja predloga za izbor članova Savjeta za razvoj i zaštitu lokalne samouprave obavještava stručne institucije, ustanove, preduzeća, nevladine organizacije, udruženja asocijacija lokalnih vlasti, informacione centre, mjesne zajednice i građane opštine Pljevlja da kandidate za članove Savjeta za razvoj i zaštitu lokalne samouprave mogu predlagati Odboru za izbor i imenovanja.

Savjet ima predsjednika i osam članova. Predsjednika bira Savjet iz reda članova Savjeta. Mandat Savjeta traje četiri godine.

Za člana Savjeta može biti izabrano lice iz reda građana i stručnjaka u oblastima od značaja za lokalnu samoupravu.

Za člana Savjeta ne mogu biti birani poslanici ili odbornici, lokalni funkcioneri, starješine organa lokalne uprave i rukovodioci  javnih službi čiji je osnivač opština, izabrana, imenovana i postavljena lica u Vladi Republike Crne Gore i državne uprave, funkcioneri političkih stranaka /predsjednici stranaka, članovi predsjedništva, njihovi zamjenici, članovi izvršnih i glavnih odbora kao i drugi stranački funkcioneri;

Lica koja su pravosnažno osuđena na krivično djelo protiv službene dužnosti, bez obzira na izrečenu sankciju ili su pravosnažno osuđena za neko drugo krivično djelo na kaznu zatvora u trajanju dužem od  šest mjeseci.

Predlozi se dostavljaju u roku od 30 dana od dana objavljivanja u Pljevaljskim novinama i na sajtu opštine Pljevlja.

O Vesna Tanjević

Pročitajte i

Više faktora uticaće na distribuciju vakcine

Šefica Kancelarije Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) u Crnoj Gori Mina Brajović kazala je da će …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *