Naslovna / Vijesti / Društvo / Dom starih Pljevlja: Posjedujemo dovoljne količine dezinfekcionih sredstava i propratne opreme

Dom starih Pljevlja: Posjedujemo dovoljne količine dezinfekcionih sredstava i propratne opreme

Poštovani,

Obraćamo Vam se kako bi demantovali navode koji su se pojavili na portalima, a u vezi sa nedostatkom sredstava u Domu starih. Ovom prilikom Vas obavještavam da je uprava doma preduzela apsolutno sve mjere i na vrijeme obezbjedila dovoljne količine sredstava za dezinfekciju, kao i propratne opreme za rad u krzinim situacijama u skladu sa preporukama Instituta za javno zdravlje, kao i Ministarstva zdravlja Crne Gore.

Takođe donijete su i sledeće odluke:

  1. Odluku o strogoj  zabrani posjeta korisnicima kao i zlazcima korisnika van ustanove
  2. Odluku o  zabranjene grupnih aktivnosti korisnika
  3. Odluku o odlaganju pregleda korisika u medicinskim ustanovama van naše ustanove
  4. Odluku o nabavci dodatnih količina sredstava za higijenu, kao i sredstava za dezinfekciju ruku, radnog prostora i sve potrebne opreme kod Uprave za imovinu
  5. Odluku da zaposleni mogu da rade od kuće ili ako imaju djecu mlađu od 11 godina ne dolaze na posao

Obezbjeđene su prostorije za izolacijukorisnika, zabrana ulaska u dom trećih lica, strogi nadzor isporuke robe dobaljača od strane tehničke službe doma, pojačana je dezinfekcija svih prostorija, radnih površina, obezbjeđen je prostor za presvlačenje svih zaposlenih, postavljene dezobarijere kako bi se maksimalno sprječilo unošenje virusa u dom. Obavezno je nošenje zaštitne opreme i niz drugih preventivnih mjera kako bi naše korisnike zaštitili od virusa.

Korisnici, zaposleni, dobavljači, kao i sva lica sa kojima naša ustanova sarađuje obavješteni su da su dužni da se pridržavaju preporuka Ministarstva zdravlja Crne Gore.

Trenutno se u domu nalazi 54 korisnika. Za sada su svi korisnici dobrog opšteg  zdravstvenog stanja, tako da nije bilo potrebe za testiranjem na virus. Uložićemo maksimalne napore da stanje takvo i ostane.

Maski imamo dovoljno u količinama za redovan rad, trudimo se da nabavimo dodatne količine. Zatražili smo dodatne količine, ali je bez obzira na to dobrodošla svaka donacija rukavica i maski.

Trudimo se da kod naših korisnika ne bude prisutan strah, s obzirom na to da se radi o rizičnoj kategoriji stanovništva. Prije pojave virusa u našoj državi imali smo predavanje epidemiologa korisnicima i zaposlenim u ustanovi kako bi ih upoznali o opasnosti i načinima zaštite, tako da su svi svjesni rizika. Svi zaposleni se maksimalno trude da zaštite korisnike naše ustanove poštujući preporuke da se održava socijalna distanca kako među zaposlenima tako i među korisnicima. Održavamo kontakte s porodicama korisnika i uoznajemo ih o svim mjerama koje smo preduzeli. Sa korisnicima se po potrebi radi individualno, jer po preporukama Ministarstva zdravlja nema grupnih aktivnosti.

O RTPV

Pročitajte i

DPS Pljevlja: Milinković podnio ostavku, Živković na čelu Radne grupe

Predsjednik Opštinskog odbora DPS Pljevlja Vlade Milinković podnio je ostavku na tu funkciju iz moralnih …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *