Naslovna / Vijesti / Društvo / Svakodnevna fizička aktivnost neophodna je za rast i razvoj školaraca

Svakodnevna fizička aktivnost neophodna je za rast i razvoj školaraca

Rast i razvoj ne mogu čekati bolje vrijeme i izlazak iz trenutne situacije, borbe sa korona virusom, zato mnoge fizičke aktivnosti školarci  mogu obavljati i u kućnoj varijanti.

Zbog borbe sa korona virusom sve škole, sportski objekti, parkovi i prostori za fizičku aktivnost i rekreaciju u Crnoj Gori su zatvoreni. To ne znači da u kućnoj varijanti naši školarci ne mogu raditi vježbe neophodne za njihov pravilan rast i razvoj. Uz telefonski razgovor i savjete sa  profesorima fizičog vaspitanja moraju jačati svoje tijelo i ne prepustiti se ležanju i nepravilnom sjedenju uz kompijuter, televiziju i telefon.

Ivan Terzić, prof. sporta i fizičkog vaspitanja da školarci treba da rede neke laganije vježbe koje su učili na času fizičkog vaspitanja. To su vježbe istezanja koje jačaju imuni sistem. Kada su u pitanju sporska takmičenja u kućnoj varijanti se može organizovati stoni-tenis.

Pa dragi učenici i omladino imajte na umu da i kada ostanete doma možete biti fizički aktivni, a sve radi pravilnog rasta i razvoja.

 

O Vinka Gogić

Pročitajte i

Epidemiolog Laušević: Uz odgovornost svih do bezbjednih škola

Epidemiološka situacija može se kontrolisati samo ukoliko najmanje 95 odsto populacije poštuje propisane protiv epidemijske …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *