Naslovna / Vijesti / Društvo / U Crnoj Gori 29 zaraženo koronavirusom, 938 osoba u karantinu

U Crnoj Gori 29 zaraženo koronavirusom, 938 osoba u karantinu

Prema najnovijim podacima koje su jutros saopštili pomoćnici ministarstva zdravlja u Crnoj Gori je trenutno 29 osoba zaraženo koronavirusom, a 938 je u karantinu. Pomoćnik ministra zdravlja Miro Knežević saopštio je u Jutarnjem programu da je u Crnoj Gori registrovano 29 slučajeva koronavirusa. A pomoćnica ministra zdravlja Vesna Miranović je u Bojama jutra TV Vijesti kazala da je u Crnoj Gori trenutno 938 osoba u karantinu.

“Najnoviji podaci – 29 pozitivnih u Crnoj Gori, od svih testiranih 207 je negativnih”, rekao je Knežević.

On je istakao da je cijeli svijet bio u problemu kada je u pitanju nabavka opreme, ali da Crna Gora odolijeva tom problemu i reaguje pravovremeno.

“Imaćemo dovoljno lične zaštitne opreme, kada nam danas stignu još neki kontigenti opreme. U tom dijelu nećemo biti u problemu, dakle stiže oprema. Snabdjeveni smo i respiratorima”, tvrdi Knežvić.

Miranović je govorila o smještaju u karntinima. Na konstataciju novunara da ima građana koji se žale na uslove i ishranu u karantinima Miranović je istakla da su karantini dobro opremljeni ali da uvijek ima onih kojima nešto smeta.

I Knežević i Miranović poručuju da svaki pojedinac treba da poštuje preporuke zdravstvenih institucija – što manje kontakata, izlaziti samo kad se mora.

Izvor: CdM

O RTPV

Pročitajte i

Mugoša: Od 1.012 uzoraka iz Njemačke 441 osoba pozitivna, najviše iz Nikšića i Berana

Od 1.012 uzoraka iz Njemačke 441 osoba pozitivna, najviše iz Nikšića i Berana, rekao je …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *