Naslovna / Vijesti / Ekonomija / Vlada dogovorila ubrzavanje 18 miliona eura pomoći za mala preduzeća, najranjivije i nezaposlene

Vlada dogovorila ubrzavanje 18 miliona eura pomoći za mala preduzeća, najranjivije i nezaposlene

Premijer Duško Marković zahvalio se Evropskoj uniji EU koja je Crnoj Gori donirala tri miliona eura za hitnu pomoć za zdravstvo, plus 50 miliona za dugoročni program u skladu sa potrebama, a najviše za zdravsto, ekonomiju i preduzetnike.

“Velika zahvalnost EU za podršku Crnoj Gori u najtežim trenucima borbe protiv koronavirusa. Evropske vrijednosti i solidarnost na djelu. Crna Gora će nastaviti da predano radi sa Evropskom komisijom da zajednički saniramo posljedice krize”, poručio je Marković na Tviteru.

Vlada ističe da EU i u teškim trenucima borbe protiv koronavirusa stoji sa Crnom Gorom i pomaže urgentno nabavku opreme i zaštitnih sredstava sa tri miliona kroz sistem Ujedinjenih nacija.

“Istovremeno radimo na definisanju modela za dodatnih 50 miliona eura pomoći za prevazilaženje socio-ekonomskih efekata izazvanih krizom. Dogovorili smo i ubrzavanje 18 miliona eura vrijednog zajedničkog programa za pomoć malim preduzećima, najranjivijim kategorijama društva i nezaposlenima”, naveli su iz Vlade.

Izvor: CdM

O RTPV

Pročitajte i

Kredit odložilo 46.314 klijenata

Zahtjev za moratorijum od 23. marta do 1. aprila podnijelo je 46.314 klijenata, pokazuju podaci …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

error: Sadržaj zaštićen !!