Naslovna / Vijesti / Društvo / Crveni krst Pljevlja dostupan građanima za pomoć i zaštitu

Crveni krst Pljevlja dostupan građanima za pomoć i zaštitu

Crveni krst Pljevlja spreman je da pomogne starijim i sugrađanima kojima je pomoć prijeko potrebna u snabdijevanju hranom i lijekovima. U magacinima ima dovoljno namirnica osim konzervirane hrane. Predsjednik opštine zadovoljan je funkcionisanjem ove ustanove. Svi sugrađani pomoć mogu potražiti na broj 201-184, za samo jedan dan imali su oko 300 poziva.

U svakom momentu Crveni krst opštine Pljevlja zajedno sa volonterima dostupan je za pomoć i zaštitu sugrađana kako starijih tako i onih kojima je pomoć prijeko potrebna. Crveni krst u novonastaloj situaciji organizovao je potpuno novin način rada prilagođen situaciji u kojoj se i naša država našla kada je u pitanju virus korona.

“Angažovan je veliki broj volontera, roba pristiže polako iz Crvenog krsta Crne Gore imali smo i naše zahile, niko nije vraćen sa naših vrata i nadam se da ćemo uspjeti da zadovoljimo sve potrebe stanovništva. Samo da kažem jedan primjer od juče da smo imali preko 300 poziva juče, traže pomoć u nabavci lijekova i hrane.”, kaže sekretar Opštinske organizacije Crvenog krsta, Željko Minić.

Prilikom obilaska ove instiutucije predsjednik opštine Igor Golubović zadovoljna je funkcionisanjem Crvenog krsta koji ispunjava svoje obaveze i zadatke.

„Rad Crvenog krsta je organizovan na zavidnom nivou, dobio sam informaciju i od ranije da imamo od 30 do 40 volontera, više volonterki koje rade na terenu. U magacinu postoji dovoljno hrane, sistem snabdjevanja funkcioniše dobro. Dogovorili smo se, da jedina stvar koja nedostaje je hrana u konzervama, opština će u narednom periodu opredjeli određena sredstva da Crveni krst i to nabavi.“, ističe predsjednik opštine Pljevlja, Igor Golubović.

Humani i odgovorni ljudi jednom riječu volonteri Crvenog krsta spredmni su da pomognu stanovnicima naše Opštine kako sa gradskog tako i ruralnog područja.

“Sve namirnice, lijekove i ostale potrebštine koje oni imaju, a mi možemo da donesemo njihovim kućama mi ćemo to rado uraditi, samo je potrebno dakle da kontaktiraju broj Crvenog krsta ili broj koji je optina Pljevlja opredjelila za takve slučajeve.”, objašnjava volonterka Crvenog krsta, Amina Brahić.

Pozivom na broj Crvenog krsta 201-184 možete dobiti potrebnu pomoć, isto tako pozivom na besplatan broj koji je obezbjedila opština Pljevlja 1511 biće preusmjereni na tačnu adresu za pomoć.

O Dragana Đurišić

Pročitajte i

Programska šema za ponedjeljak, 21. 9. 2020.

  PONEDJELJAK 21.9.2020.     7,00-7,40 Muzički program     7,40-7,50 Pljevljа u slici- repriza …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *