Naslovna / Vijesti / Ekonomija / TE Pljevlja i hidrocentrale rade punim kapacitetom

TE Pljevlja i hidrocentrale rade punim kapacitetom

Elektroenergetski sistem je stabilan i u ovom trenutku sve funkcioniše u najboljem redu, uprkos izazovu sa kojim se suočava država u borbi s koranavirusom.

To u izjavi za “Vijesti” tvrdi rukovodilac sektora za korporativne komunikacije u Elektroprivredi Crne Gore (EPCG) Rajko Šebek.

Ističe da Termoelektrana Pljevlja i dvije velike hidrocentrale rade punim kapacitetom.

“U ovom trenutku sve funkcioniše u najboljem redu, elektroenergetski sistem je potpuno stabilan. Pridržavamo se svih mjera i preporuka i nastojimo da u ovakvoj situaciji sistem održimo stabilnim”, rekao je Šebek.

Kazao je da za sad nema problema u nabavci opreme i da Termoelektrana raspolaže dovoljim količinama uglja neophodnih za njen neometan rad u narednom periodu.

“Zasada nema problema u nabavci opreme i repromaterijala, a u narednom periodu vidjećemo, kada se budu raspisivali tenderi vezano za remonte Termoelektrane i druge nabavke. Nije ovdje stvar nabavke, nego prevoza. Vi sve to možete da kupite na tržištu, ali je problem transport. I to je riješeno uz pomoć Privredne komore”.

Šebek tvrdi da se zaposleni pridržavaju mjera i preporuka Instituta za javno zdravlje i Nacionalnog kordinacionog tijela za zarazne bolesti, da zaposleni koriste zaštitne maske, drže socijalnu distancu i koriste sredstva za dezinfekciju.

I Slavoljub Popadić, izvršni direktor Rudnika uglja, čiji je većinski vlasnik EPCG, kaže da je veoma važno da u ovim uslovima kompletan elektroenergetski lanac funkcioniše stabilno.

“Struje mora biti, a Rudnik radi istim kapacitetom kao ranije. Trudimo se da u ovim uslovima obezbijedimo da Rudnik radi stabilno i da zaposleni rade u što boljim uslovima, koliko je to moguće u ovoj situaciji”, rekao je Popadić “Vijestima”.

Kazao je da 153 radnika, koji većinom rade u administraciji ili na poslovima koji nisu direktno vezani za proizvodnju, rade od kuće, a dio je i na odmoru.

“Rasteretili smo prostorije u smislu da u kancelarijama nema puno ljudi. Obezbijedili smo nešto zaštitnih sredstava. Uspjeli smo prije dva dana da dobijemo još maski, a pokušvamo da obezbijedimo još dezinfekcionih sredstava. Maske ćemo podijeliti radnicima koji su najugroženiji, a dobićemo još jednu količinu. Nešto maski smo dali i pljevaljskoj bolnici, koje su sa visokim stepenom zaštite. Sve smo uradili što smo mogli da bi obezbijedili da kolege budu što manje izložene potencijalnom riziku od zaraze”, rekao je Popadić.

Izvor: investitor.me

O RTPV

Pročitajte i

Opštine naplatile 1,63 miliona eura naknada za bespravne objekte

Crnogorske opštine naplatile su ukupno 1,63 miliona eura naknada za komunalne opremanje za bespravne objekte, …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *