Naslovna / Sport / Golman Rudara Ervin Helić kao i njegovi saigrači formu održava kod kuće

Golman Rudara Ervin Helić kao i njegovi saigrači formu održava kod kuće

Kada je trener golmana Rudara Miloš Radanović, nakon odlaska Branislava Ružića, odlučio da veoma važnu utakmicu sa favorizovanom Podgoricom počne golobradi Ervin Helić bilo onih koji se nisu začudili njegovim izborom. Od tada do danas ovaj mladi golman prošao je put, od razmišljanja da ostavi fudbal do omladinskog reprezantativca. Sada malo ko razmišlja o fudbalu, sigurno polovina lige ne razmišlja ni o nastavku prvenstva, a Heliću nedostaje teren.

Sve se odjednom promijenilo, sve one dnevne rutine su nestale, zatvoreni su sportski tereni, prekinuta liga… Međutim, sada je najvažnije biti jak i sačuvati i sebe i druge. Važno je da svi zajedno budemo odgovorni i pobijedimo u ovoj utakmici, gdje je ulog veliki, jer i mala greška je dovoljna da se gube ljudski životi. Volio bih da se liga nastavi, ali vidjećemo! Najvažnije je da budemo optmisti i da se pridržavamo mjera – počeo je priču Helić.

Tu šansu koja mu je ukazana u šestom kolu protiv Podgorice sigurno će pamtiti čitavog života. Njegove bravure u 85. minutu i prvom minutu sudijske nadoknade digle su publiku na noge.

Istina je da sam bio zatečen odlukom trenera i tokom treninga nisam bio svjestan situacije. Trener je sa mnom četiri dana uzastopno većinu treninga uvježbavao kako da ispucam loptu u polje. Radili smo nešto malo i postavljanje tokom prekida, ali ispucavanje lopte bio je prioritet. Sve je bilo u redu, prema meni su se svi ponašali kao da sam već standardni golman, valjda da mi ne bi stvarali tremu. Međutim, ja uopšte nisam imao tremu, već sam, valjda od ogromne odgovornosti i svega što se dešavalo pred samu utakmicu zadrhtao i bukvalno se srce steglo od straha. Ali, kada sam uhvatio prvu loptu, kada je šef stručnog štaba Edis Mulalić rekao bravo, sve je bilo lakše.

Iz utakmice u utakmicu mladi Helić je sticao samopouzdanje, a Rudar protiv direktnih rivala, pa i ekipa u naletu, kao što je Iskra nije gubio.

Ogromno iskustvo Miloša Radanovića, koji je kao i ja mlad dobio šansu i iskoristio je značilo nam je mnogo. Od početka rada sa njim smršao sam sedam kilograma, dobio na brzini, brže razmišljam i bolje se postavljam kod prekida. Uslijedio je poziv selektora Milorada Pekovića za mečeve sa Maltom i mislim da sam opravdao povjerenje – rekao je skromno golman Rudara.

Radanović: Helić je veliki talenat

Trener golmana Rudara Miloš Radanović, kao i većina građana provodi vrijeme u samoizolaciji, što mu kao sportisti teško pada.

Svi zajedno u kući vježbamo i mnogo nam nedostaje taj pravi trening, međutim kada vidim šta se desilo u Italiji ili Španiji shvatim ozbiljnost situacije – rekao je Radanović i pohvalio mladog golmana Helića.

Helić je sjajan dečko, vrijedan, radan i talentovan i sada kada mu je forma bila u usponu prekinuta je liga. On je kao i svi igrači dobio jasna upustva treniranja i ishrane u samoizolaciji i znam da se toga pridržava. Ja sam optmista i znam da će se liga nastaviti i da će se Helić veoma brzo vratiti na željeni nivo forme – rekao je Radanović.

O RTPV

Pročitajte i

Mugoša u ponedjeljak o sportu u Crnoj Gori

Crnogorski sportisti u ponedjeljak bi mogli da dobiju više informacija o mogućem povratku treninzima. Kako …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *